Sihanoukville

Sihanoukville

Sihanoukville is de enige havenstad van Cambodja en daardoor hangt er een hele andere sfeer dan in de rest van het land. In de vorige eeuw werd de stad vaak gebruikt als doorvoerhaven van wapens in onder andere de Vietnamese oorlog, maar tegenwoordig moet de stad het vooral van het toerisme hebben. De aanwezige witte stranden en blauwe zee maken Sihanoukville, op termijn, een geduchte rivaal voor andere badplaatsen in Zuidoost-Azië. De stad is echter nog niet echt ontdekt door het grote publiek en het massale toerisme is dan ook nog niet aanwezig. De interesse uit het buitenland is wel groeiende dus het kan zijn dat over een paar jaar ook hier de zonvakantie toerist in grote getale aanwezig is. Ook nu wordt er al flink gebouwd aan verschillende projecten. Sihanoukville kan daarom wel eens aanvoelen als een grote bouwput.

Stranden van Sihanoukville

Sihanoukville heeft een aantal stranden die bijna allemaal even mooi zijn. Het populairste strand is Ochheutal Beach. In de buurt liggen de meeste accommodaties en andere toeristische voorzieningen. Sokha Beach is het mooiste strand, maar is bijna geheel in beslag genomen door een groot, luxe resort. Als je ook op dit strand wilt liggen moet je een paar euro betalen, maar dan lig je wel erg goed. Otres Beach is een wat rustiger strand en juist daarom ook erg leuk. Voor de kust liggen ook een paar kleine eilandjes die je met bootje kunt bezoeken. De stranden zijn op veel van deze eilandjes nog witter, schoner en mooier. Bovendien kun je in het schone water rondom de eilandjes goed duiken en snorkelen.


Sihanoukville


Ream National Park

Nog geen twintig kilometer van Sihanoukville ligt het Ream National Park. Dit is een beschermd mangrovebos langs de kust met prachtige ongerepte tropische eilandjes en koraalriffen. Ook vind je hier veel apen, dolfijnen en tientallen verschillende soorten vogels.

Overnachten in Sihanoukville

Sihanoukville is dankzij de mooie stranden een behoorlijk geliefde bestemming onder backpackers in Cambodja. Sowieso groeit het aantal toeristen gestaag en de accommodaties zijn alvast op grote getale voorbereid. De luxe resorts kom je steeds vaker tegen, maar ook guesthouses zijn er genoeg te vinden. Bij Victory Hill (ook wel Weather Station Hill genoemd) vind je naast veel stripclubs ook een paar leuke guesthouses, waarvan de meeste uitzicht op de zee bieden. In het centrum van de stad zijn ook een aantal zeer goedkope accommodaties te vinden, maar echt sfeervol kun je ze niet noemen. Leukere guesthouses liggen in de buurt van het strand. Op Otres Beach of Ochheuteal Beach heb je de meeste kans op een betaalbare kamer. In onze Reisgids Cambodja staan de leukste hostels van Sihanoukville vermeld.


Sihanoukville


Eten en uitgaan

De plaatselijke specialiteiten zijn schaal- en schelpdieren. In vele tenten op en rondom het strand kun je heerlijke krab of andere vis gerechten eten. In het centrum vind je een aantal restaurants met Cambodjaanse gerechten of restaurants met voornamelijk westerse gerechten. Ook de cafés die zich richten op westerse toeristen zijn overal te vinden, de lokale jeugd bezoekt vooral de karaokebars.

Reisgids Cambodja

Hoe kom ik er?

De badplaats is met een busrit van ongeveer vier uur bereikbaar vanaf Phnom Penh. Wij raden aan om Giant Ibis te gebruiken. Er is een ook een semi-regelmatige verbinding met Kampot, maar vraag ter plekke altijd even of en wanneer die precies rijdt. Buskaartjes kun je online op 12GoAsia kopen.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal