Koh Ta Kiev

Koh Ta Kiev

Ben je op zoek naar een nog ongerept paradijselijk eiland met uitgestrekte stranden, dichte jungle en een met plankton gevulde oceaan? Dan is Koh Ta Kiev wat voor jou. Met een bezoek aan het eiland, dat ten zuiden van Cambodja ligt, ga je back to basic. Elektriciteit, stromend water en internet kennen ze hier namelijk nog niet. Voor het gemis van deze gemakken krijg je een hoop terug. Koh Ta Kiev staat bekend als een van de laatste plekken in Cambodja waar de natuur nog de baas is. Het aantal toeristen dat besluit op het eiland te overnachten, is op een paar handen te tellen, wat het eiland tot een bijzondere tropische bestemming maakt.

Wat te doen?

Op Koh Ta Kiev is genoeg te doen, maar verwacht geen georganiseerde tours of feesten zoals op het nabij gelegen eiland Koh Rong. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de dichte jungle naar de Fishing Village, waar ongeveer honderd locals wonen.


Koh Ta Kiev


Er lopen vier paden over het eiland die je door de jungle naar de verschillende stranden leiden: Coral Beach, Plankton Beach en Last Point. Elk strand heeft zo zijn eigen ‘specialiteit’. Snorkelen kan het beste op Coral Beach, neem na zonsondergang een duik op Plankton Beach waar het gelijknamige diertje het water zal doen oplichten en een biertje drink je het beste bij de gezellige strandbar op Last Point.

Waaghalzen wagen een sprong vanaf de acht meter hoge Elephant Rock. Deze rots is bereikbaar per boot of een zware klim door de jungle. De klim omhoog is zo spannend dat zelfs iemand met hoogtevrees liever van de rots het water in springt dan dat hij dezelfde weg weer naar beneden moet klimmen. Maar pas op, cliff jumping is niet zonder risico.

Naast genieten van het natuurlijk schoon is er op Koh Ta Kiev niet veel te doen. Alles op dit eiland draait om tot rust komen. Je hoeft je echter niet te vervelen, want door het ontbreken van internet heb je snel contact met medereizigers en de mensen die op het eiland werken.


Koh Ta Kiev


Overnachten op Koh Ta Kiev

Na zonsondergang is het op Koh Ta Kiev al gauw pikkedonker, stroom op het eiland is namelijk zeer beperkt. De guesthouses hebben met geluk elektriciteit van 18:00 tot 22:00 uur. Laad je telefoon dus voor vertrek op, zodat je genoeg batterij hebt om een paar mooie plaatjes te schieten en hem ‘s avonds eventueel als zaklamp kunt gebruiken.

Als je besluit op dit tropische eiland te slapen, kun je kiezen uit een paar accommodaties. Slaap in een bungalow op het strand op Coral Beach, hoog in de bomen bij Kactus of in een hangmat bij Last Point. Van te voren reserveren is niet noodzakelijk, maar wel handig. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Cambodja

Hoe kom ik er?

Het guesthouse waar je verblijft, regelt in de meeste gevallen de boottocht naar het eiland. De boten vertrekken vrijwel allemaal vanaf het strand bij Otres 1, vlakbij kustplaats Sihanoukville. Het tochtje, waarbij je een goede blik op Koh Ta Kiev kunt werpen, duurt ongeveer een uur en kost rond de 15 dollar. Voor deze prijs krijg je een open retourticket, zodat je zelf kunt bepalen hoe lang je wil blijven.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal