Visum Cambodja

Visum Cambodja

Veel backpackers gaan naar Cambodja om met eigen ogen het tempelcomplex van Angkor te zien. Cambodja heeft verder een interessante, maar ingrijpende recente historie, strandbestemmingen en cultuurrijke steden. Je leest hier hoe je het land kunt binnengaan, hoe lang je kunt blijven en overige informatie over een visum voor Cambodja.

Visum Cambodja

Bij aankomst in Cambodja krijg je een visum dat geldig is voor dertig dagen, als je tenminste in het bezit bent van een Nederlands of Belgisch paspoort dat na vertrek nog zes maanden geldig is. De kosten van dit visum zijn $35.

Hoe krijg je een visum voor Cambodja?

Het visum is verkrijgbaar bij aankomst op internationale luchthavens en bij het oversteken van landsgrenzen. Bij de internationale luchthavens Siem Reap en Phnom Penh kun je je visum eenvoudig verkrijgen. Net als in Laos, is de dollar het enige juiste betaalmiddel voor je visa on arrival en je zult dus $35 contant op zak moeten hebben.


Visum Cambodja


Online een visum voor Cambodja aanvragen

Een alternatieve optie is het online aanvragen van een Cambodjaans visum. Dit kun je doen via het Nederlandse VisumBuitenland.nl, een betrouwbare partij met veel ervaring en goede beoordelingen. Je kunt hier 24/7 hulp krijgen van een Nederlandstalige visumspecialist.

Mogelijkheid om te verlengen

Er zijn in Cambodja zelf twee mogelijkheden om je visum te verlengen. Je kunt naar het officiële immigratiekantoor in Phnom Penh gaan of naar een reisagent in een van de grotere steden. Veel reizigers kiezen voor verlenging bij een reisagent, omdat het proces veel sneller is. Reken op een totaalbedrag van $45 ($35 voor visum en $10 voor administratiekosten) voor een verlenging van opnieuw dertig dagen.

Via de officiële instanties betaal je de reguliere $35 voor verlenging, maar daarvoor moet je wel langer op je nieuwe visum wachten en bovendien moet je hiervoor in Phnom Penh blijven.

Overstay

Op het illegaal langer blijven in Cambodja staan geldboetes. Je betaalt voor iedere dag $10, maar als je het te bont maakt en langer dan een maand te laat het land uit gaat, loop je de kans gearresteerd te worden. Ook bestaat dan de mogelijkheid dat je voor een bepaald aantal jaren Cambodja niet meer mag binnengaan.

Grensovergangen

Cambodja grenst aan Vietnam, Laos en Thailand.

Tussen Laos en Cambodja bestaat slechts een grens die je over land kunt oversteken.

 • Veun Kham (Laos) naar Trapaingkriel (Cambodja)

Tussen Thailand en Cambodja zijn vijf grensovergangen waar je als backpacker over kunt steken.

 • Aranyaprathet (Thailand) naar Krong Poi Pet (Cambodja)
 • Ban Hat Lek (Th) naar Cham Yeam (Ca)
 • Chong Chom (Th) naar O Smach (Ca)
 • Pong Nam Ron (Th) naar Phsar Prum (Ca)
 • Chong Sa-Ngam (Th) naar Choam Sa-Ngam (Ca)

Vietnam en Cambodja zijn verbonden door zeven landsgrenzen.

 • Moc Bai (Vietnam) naar Bavet (Cambodja)
 • Vinh Xuong (Vi) naar Kaam Samnor (Ca)
 • Xa Xia (Vi) naar Prek Chak (Ca)
 • Tinh Bien (Vi) naar Phnom Den (Ca)
 • Le Thanh (Vi) naar O’Yadaw (Ca)
 • Xa Mat (Vi) naar Trapeang Plong (Ca)
 • Loc Ninh (Vi) naar Trapeang Sre (Ca)

Bij al deze grensovergangen is een visum voor Cambodja verkrijgbaar. Houd er wel rekening mee dat douanebeambten hier vaak een extraatje proberen te verdienen over de rug van toeristen. Blijf standvastig en betaal alleen het officiële tarief van $35.

Visa run

De Cambodjaanse overheid is erg soepel wat betreft visa. Je kunt dan ook herhaaldelijk oversteken naar de buurlanden en weer terugkeren naar Cambodja zonder belemmeringen.

Lees meer over Cambodja