Vliegtickets Cambodja

Vliegtickets Cambodja

Busnetwerken overheersen in Cambodja, vliegen is nog veel minder gewoon dan in andere landen in de regio. Toch ontwikkeld het land zich ook op dit gebied en verwerkt het land steeds meer (internationale) vluchten. Vliegtickets Cambodja kun je ook aanschaffen voor binnenlandse vluchten, maar dit is in weinig gevallen de beste optie. Naar Cambodja vliegen is echter prima te doen. Begin je reis bijvoorbeeld met een vliegticket naar Phnom Penh.

Waarheen vliegen?

Cambodja kent op het moment drie internationale vliegvelden. De hoofdstad Phnom Penh heeft het grootste vliegveld. Sihanoukville heeft ook een internationaal vliegveld maar kent nog weinig regelmatige verbindingen. Vanuit Nederland heb je een vaak een betere verbinding met Phnom Penh maar met een tussenstop in een stad als Bangkok is alles mogelijk. Een lowcost airline als AirAsia heeft verbindingen met Kuala Lumpur en ook vanaf steden in Vietnam, Thailand en China is een vlucht naar Cambodja prima te boeken.

Hieronder vind je een overzicht van de internationale vliegvelden van Cambodja, inclusief de airlines met de meest interessante verbindingen voor backpackers.

Vliegveld Stad Belangrijke airlines
Phnom Penh International Airport Phnom Penh Cambodia Airways, Cambodia Angkor Air, Emirates, AirAsia & Vietnam Airlines
Siem Reap International Airport Siem Reap Cambodia Airways, Cambodia Angkor Air, AirAsia & Vietnam Airlines
Sihanouk International Airport Sihanoukville Cambodia Airways, Cambodia Angkor Air & AirAsia

Binnenlandse vluchten

De enige vaste binnenlandse vlucht in Cambodja is de vlucht tussen Phnom Penh en Siem Reap. Dit kan een optie zijn als je tijd wilt besparen. Ook kan het zijn dat je eerst deze verbinding aflegt om vervolgens over te stappen op een andere vlucht naar het buitenland. Omdat je met de bus ook gemakkelijk tussen deze steden reis zijn er maar weinig backpackers die voor deze vlucht kiezen.

Goedkope vliegtickets Cambodja

Er zijn dus drie internationale vliegvelden in Cambodja. Vergelijk de prijzen van de vluchten naar deze verschillende vliegvelden. Het kan zomaar zijn dat een een vlucht naar een andere stad opeens veel goedkoper is. Het is in Cambodja relatief makkelijk om je planning aan te passen, aangezien het een klein land is en er niet zoveel interessante bestemmingen zijn.

Een andere tip om geld te besparen op je vliegticket is om je flexibel op te stellen. Enkele dagen eerder of later vliegen kan ook een groot verschil maken in de prijs. Vergelijk daarom goed de verschillende data waarop je kunt vliegen. Sowieso is het een aanrader om doordeweeks te vliegen in plaats van het weekend, dan zijn de vluchten over het algemeen goedkoper.

Vliegtickets Cambodja boeken

We raden aan om een aantal Nederlandse aanbieders te vergelijken. Door unieke kortingen zijn zij vaak nog goedkoper. Vanwege hun uitstekende service is Cheaptickets.nl onze favoriet. Je doet er ook verstandig aan om de andere aanbieders hieronder te vergelijken, dit kan veel geld schelen.

Cheaptickets.nl
Skyscanner