Overnachten Cambodja

Overnachten Cambodja

Een goedkope overnachting vinden is van alle landen in Azië misschien wel het beste te doen in Cambodja. In zowel de steden die populair bij toeristen zijn als bij de kleinere dorpen moet je overal wel een accommodatie kunnen vinden. In deze dorpjes heb je dan wel wat minder keuze, maar voor de backpacker zonder te veel eisen is dit geen probleem. Vooral in Phnom Penh, Siem Reap en Sihanoukville heb je ontzettend veel keuze. Met onderstaande tips over overnachten Cambodja hopen we dat je de leukste accommodaties kunt vinden voor de beste prijs.

Aanbod in Cambodja

Zoals gezegd is er dus veel keuze in Cambodja, met name in de grotere steden. Er zijn een aantal hostelketens actief in het land. Deze ketens hanteren in meerdere bestemmingen het zelfde concept. Zo is er in een aantal steden een Mad Monkey Hostel te vinden. Dit zijn echte feest hostels. Als je veel wilt drinken en feesten is dit het overwegen waard. Ook de Onederz keten kom je in steeds meer bestemmingen in Cambodja tegen. Dit zijn wat luxere hostels en beter geschikt als je gehecht bent aan je nachtrust.

Naast deze hostels zijn er in elke bestemming wel guest houses te vinden. Deze variëren van simpele kamers tot luxe faciliteiten inclusief zwembaden. Als je er voor kiest om ter plekke een overnachting te regelen raden we aan om goed de kamer te checken voordat je akkoord bent met de prijs. Met name de accommodaties die nog niet online staan zijn niet altijd van even goede kwaliteit. Simpele guest houses hoeven je niet meer dan 5 euro per nacht te kosten. Op de eilanden en voor de luxere kamers betaal je wel wat extra. Zeker als je een warme douche en airconditioning wilt valt de prijs wat hoger uit.

Wanneer reserveren?

Tegenwoordig staan de meeste accommodaties wel op de bekende sites. Waar veel backpackers vroeger bij aankomst in de bestemming de hostels langs gingen voor een kamer is dit tegenwoordig veel minder het geval. Wij raden altijd aan zo min mogelijk vooruit te plannen, maar wel een overnachting te boeken als je 100% zeker weet dat je op een bepaalde datum op die bestemming bent. Dit hoef je thuis dus niet te regelen, maar kan gewoon een paar dagen van te voren als je al in Cambodja bent. Een handige website om hiervoor te gebruiken is Trivago. Hier worden alle aanbieders vergeleken, waardoor je de goedkoopste prijs hebt.

Onze favoriete hostels

In onze Reisgids Cambodja lichten we per bestemming onze favoriete hostels in Cambodja uit. Dit ebook houden we up-to-date met het actuele hostel aanbod. Bovendien vermelden we per bestemming de gemiddelde prijs voor een overnachting voor de verschillende soorten accommodaties en beschrijven we wat de leukste buurten in de bestemming zijn om te overnachten.