Overnachten Cambodja

Overnachten Cambodja

Een goedkope overnachting vinden is van alle landen in Azië misschien wel het beste te doen in Cambodja. In zowel de steden die populair bij toeristen zijn als bij de kleinere dorpen moet je overal wel een accommodatie kunnen vinden. In deze dorpjes heb je dan wel wat minder keuze maar de backpacker zonder te veel eisen is dit geen probleem. Vooral in Phnom Penh, Siem Reap en Sihanoukville heb je ontzettend veel keuze. Met onderstaande tips over overnachten Cambodja hopen we dat je de leukste accommodaties kunt vinden voor de beste prijs.

Overnachten Cambodja

Zeker in de toeristische steden wordt je bij het uitstappen van de bus vaak van alle kanten aangesproken door lokale bewoners die je naar een accommodatie willen brengen. In de meeste gevallen krijgen zij hier een commissie voor, die bovenop jou rekening wordt geteld. Als je dit wilt voorkomen kun je dus beter op eigen houtje wat zoeken, als het al wat later op de dag en/of je hebt geen zin om te zoeken kan je natuurlijk ook gewoon meegaan. Kamers in Cambodja bestaan meestal uit één bed (moi kreh) of twee bedden (bpee kreh). Bekijk sowieso altijd eerst even je kamer voordat je akkoord gaat met de prijs, niet elke kamer is hier even netjes.

Overnachten Cambodja

Guesthouses Cambodja

Overnachten Cambodja is ontzettend goedkoop, voor een kamer in een guesthouse betaal je over het algemeen minder dan 5 Euro per nacht. Binnen dit beperkte budget zit wel een groot verschil in kwaliteit van de kamers. In de grotere plaatsen ligt de kwaliteit vaak wat hoger en heb je voor deze prijs meestal een tv en een koelkastje. Terwijl je in sommige dorpen alleen een kamer kunt vinden zonder ramen en enige faciliteiten. Een warme douche is ook verre van een garantie, hier dien je wat extra voor te betalen. Dit geldt ook voor een airconditioning. Als je dan ook een kamer met warme douche en airco wilt ga je het voor 5 euro bijna nooit redden.

Hotel Cambodja

In de eerder genoemde toeristische steden vind je steeds meer luxe hotels. Faciliteiten die je in westerse landen verwacht als een zwembad, eigen restaurant en goed internet zijn hier aanwezig. In de middenklasse hotels zijn deze faciliteiten er nog nauwelijks. Voor ergens tussen de 15 en 40 euro per nacht heb je een degelijke kamer.

Online boeken

Steeds meer hotels in Cambodja zijn online te boeken. Via Trivago kan je gemakkelijk alle beschikbare hotels, hostels en guesthouses bekijken en een kamer naar jou wensen uitkiezen.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0