Battambang

Battambang

Battambang is na Phnom Penh de grootste stad van Cambodja, maar het stadje is een stuk rustiger dan andere steden in Cambodja en in de rest van Azië. Battambang ligt aan de Sangker rivier en naast de rivier ligt ook het mooiste gedeelte van de stad. Hier vind je veel oude Franse kolonialen gebouwen die er allemaal even mooi uitzien.

Doen in Battambang

De meeste koloniale gebouwen vind je in de hoofdstraat van Battambang en langs de rivier. Ook aan de rivier ligt een opvallende Chinese tempel die leuk is om even te bekijken. In de stad zijn verder ook de Wat Dhum Rey Sor en de Wat Phephittam wel een bezoekje waard. De mooiste en leukste bezienswaardigheden vind je echter buiten de stad. Phnom Sampeu is een soort grote rots waar een aantal pagodes op staan. Bezoek ook zeker even de grotten van deze rots of klim omhoog en geniet van het uitzicht. Niet ver hiervandaan ligt de Wat Banan. Dit is de best bewaarde tempel van de regio en strijdt met de Wat Ek Phnom om de mooiste tempel van de Battambang regio. Als je deze bezienswaardigheden hebt gezien is een rondje door de stad lopen ook erg leuk. Maak ook absoluut een ritje met de bamboo train. Een van de meest opmerkelijke en leukste dingen die je in Cambodja kunt doen.


Battambang


Overnachten in Battambang

Zowel de mooiste koloniale gebouwen als de meeste hostels en guesthouses vind je in de buurt van Psar Nat, midden in het centrum van de stad. Vooral het Royal Hotel en het Chhaya Hotel zijn al tijden geliefd onder backpackers. In onze Reisgids Cambodja staan de leukste hostels van Battambang vermeld.

Uitgaan en eten

Er zijn een groot aantal prima, goed betaalbare restaurants in het centrum van Battambang. Ook leuk zijn de Cambodjaanse eetstalletjes rond Psar Nat, vooral in de namiddag is het hier flink druk. Uitgaan doe je vooral in barretjes rond het station, maar helaas gaan de meeste al vrij vroeg dicht.

Reisgids Cambodja

Hoe kom ik er?

De leukste manier om naar Battambang te gaan is met de boot vanuit Siem Reap. Deze boottocht staat bekend de mooiste in Cambodja. Een kaartje voor de boot kost je iets minder dan €15 en je doet er ergens tussen de 4 en 5 uur over, afhankelijk van de stand van het water.

De bus is de goedkoopste en snelste optie vanuit Siem Reap, in ongeveer drie uur ben je in Battambang. Vanuit de hoofdstad Phnom Penh doet de bus er ongeveer vijf uur over. Buskaartjes kun je online op 12GoAsia kopen.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal