Van Battambang naar Sihanoukville

Van Battambang naar Sihanoukville

Cambodja heeft verschillende steden met fraaie tempels, veel van deze Khmer tempels zie je terug in de stad Battambang. Mocht je na je bezoek aan Battambang willen ontspannen aan het strand, dan kun je verder reizen naar Sihanoukville. Deze kustplaats ligt ongeveer 500 kilometer bij Battambang vandaan en is bereikbaar per minibus en bus.

Zo reis je van Battambang naar Sihanoukville:

1) Bus

De bus is het voordeligste vervoermiddel voor deze route. Bovendien zijn bussen comfortabeler dan minibussen, wat belangrijk is omdat deze rit een hele dag in beslag neemt. Je kunt kiezen voor de nachtbus van Virak Buntham die om 23:00 uur vertrekt en om 5:00 uur aankomt in Phnom Penh. Hier stap je na een paar uur wachten over op de bus naar Sihanoukville, die er ongeveer vier uur over doet. Vervoerder Sorya heeft ook een busservice naar Sihanoukville, via Phnom Penh. Deze vertrekt vroeg in de morgen uit Battambang en komt na de overstap aan het einde van de middag aan in Sihanoukville. Tickets voor de dagbus van Sorya zijn met €14 goedkoper dan een kaartje voor de ‘hotelbus’ van Virak Buntham, dat ongeveer €19 kost.

Kaartje kopen: Bij de busterminals of op de website 12Go.Asia kun je eenvoudig je kaartje kopen.


2) Minibus

Mekong Express verzorgt dagelijks om 7:30 uur en 8:30 uur minibussen tussen Battambang en Sihanoukville. Net als met de bus maak je tussenstop in Phnom Penh, waardoor de totale reis ruim tien uur duurt. Je betaalt €20 voor een kaartje. De minibus is aanzienlijk sneller dan de gewone bus, maar helaas ook minder comfortabel. Omdat het gaat om een lange reis, is de goedkopere bus met zijn gemakkelijke stoelen een beter alternatief.

Kaartje kopen: Reserveer je plaats eenvoudig via de website van Mekong Express of bij hun kantoor in Battambang.


Meer over deze bestemmingen: