Koh Kong

Koh Kong

Koh Kong is een klein plaatsje maar heeft ontzettend veel guest houses, bars en andere gelegenheden voor toeristen. Dit komt vrijwel geheel door dat het dichtbij een officiële grensovergang met Thailand ligt. Koh Kong is daarom een veel gemaakte stop voor reizigers die uit Cambodja naar Thailand gaan en vice versa, ook wordt de staan veel aangedaan door expats uit Thailand voor een visa run. Het stadje voelt meer Thais als Cambodjaans. Je kunt hier dan ook bijna overal met de Thaise baht betalen.

Doen in Koh Kong

Er zijn hier eigenlijk geen bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Toch kent de stad zoals gezegd genoeg accommodaties en, veelal westers opgezette, bars. Je zou vanuit Koh Kong een strand in de buurt bezoeken, maar deze zijn over het algemeen niet echt gemakkelijk te bereiken en er zijn in zowel Cambodja als Thailand vele mooiere stranden te vinden.


Koh Kong


Koh Kong


Excursies

Een tocht vanuit Koh Kong kan wel de moeite waard zijn. Ga met een paar medereizigers, die je hier gemakkelijk kunt vinden, na een waterval of een eilandje in de buurt. Op ongeveer 25 kilometer van de stad ligt het gelijknamige eiland. Een echt tropisch eiland met vooral in het westen prachtige witte stranden en kokosnoot bomen. Ook worden er vanuit verschillende guest houses steeds meer tochten door de jungle en parken georganiseerd. Zo ook naar het Botum Sakor nationale park waar je onder andere olifanten, luipaarden en tijgers in het wild kunt zien. Het hoogtepunt van de omgeving is de Tatai waterval.

Grensovergang

De grens met Thailand ligt ongeveer tien kilometer buiten het centrum van de stad. Een ritje erheen zal je niet veel meer dan 50 Thaise baht of 5.000 riel moeten kosten. Vooral bij deze grensovergang proberen douaneambtenaren je nog wel eens op te lichten. Onthoud dat een visum voor Cambodja je nooit meer dan $35 kost. Let er op dat de grens van 07:00 tot 20:00 uur open is.


Koh Kong


Vervoer in Koh Kong

Je kunt een fiets of een scooter huren om zelf het stadje en haar omgeving te verkennen. Ook rijden er genoeg motortaxi’s en tuktuks rond om je naar je gewenste bestemming te brengen.

Overnachten in Koh Kong

Vooral in de buurt van de haven zijn een aantal goedkope guest houses te vinden. Als deze vol zitten zijn er ook nog een aantal hotels waar je voor een prima prijs terechtkunt. De meeste accommodaties hebben ook een klein restaurant waar je lekkere, vooral Thaise, gerechten kunt krijgen. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Cambodja

Hoe kom ik er?

Koh Kong heeft regelmatige busverbindingen met steden in zowel Cambodja als Thailand. Vooral vanaf Phnom Penh en Sihanoukville gaan veel bussen naar Koh Kong. Als je uit Thailand komt, kan dit bijvoorbeeld vanaf de badplaats Pattaya. Ook op Koh Chang kun je de reis gemakkelijk boeken.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.