Koh Kong

Koh Kong

Koh Kong is een klein plaatsje maar heeft ontzettend veel guesthouses, bars en andere gelegenheden voor toeristen. Dit komt vrijwel geheel door dat het dichtbij een officiële grensovergang met Thailand ligt. Koh Kong is dan ook een veel gemaakte stop voor reizigers die uit Cambodja naar Thailand gaan en vice versa, ook wordt de staan veel aangedaan door expats uit Thailand voor een visa run. Het stadje is dan ook meer Thais als Cambodjaans. Je kan hier dan ook bijna overal met de Thaise baht betalen.

Doen in Koh Kong

In Koh Kong zijn eigenlijk geen enkele bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Toch kent de stad zoals gezegd genoeg accommodaties en, veelal westers opgezette, bars. Je zou vanuit Koh Kong een strand in de buurt bezoeken maar deze zijn over het algemeen niet echt gemakkelijk te bereiken en er zijn in zowel Cambodja als Thailand vele mooiere stranden te vinden.

Excursies Koh Kong

Een tocht vanuit Koh Kong kan wel de moeite waard zijn. Ga met een paar mede reizigers, die je hier goed kan vinden, na een waterval of een eilandje in de buurt. Op ongeveer 25 kilometer van de stad ligt Koh Kong eiland. Een echt tropisch eiland met vooral in het westen prachtige witte standen en kokosnoot bomen. Ook worden er vanuit verschillende guesthouses steeds meer tochten door de jungle en parken georganiseerd. Zo ook naar het Botum Sakor nationale park waar je onder andere olifanten, luipaarden en tijgers in het wild kunt zien.

Overnachten in Koh Kong

Vooral in de buurt van de haven zijn een aantal goedkope guesthouses te vinden. Als deze vol zitten zijn er ook nog een aantal hotels waar je voor een prima prijs terecht kunt. De meeste accommodaties hebben ook een klein restaurant waar je lekker, vooral Thaise, gerechten kunt krijgen.

Overnachten Koh Kong

Grensoversteek

De grens met Thailand ligt ongeveer 10 kilometer buiten het centrum van Koh Kong. Een ritje erheen zal je niet veel meer dan 50 Thaise Baht of 5000 Riel moeten kosten. Vooral bij deze grensovergang proberen douane ambtenaren je nog wel eens op te lichten maar onthoud dat een visum voor Cambodja je nooit meer dan $20 kost. Let er op dat de grens van 07:00 tot 20:00 open is.

Hoe kom ik er?

Koh Kong heeft regelmatige busverbindingen met steden in zowel Cambodja als Thailand. Vooral vanaf Phnom Penh en Sihanoukville gaan veel bussen naar Koh Kong. Als je uit Thailand komt, kan dit bijvoorbeeld vanaf de badplaats Pattaya. Ook op Koh Chang kan je de reis gemakkelijk boeken.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0