Bezienswaardigheden Cambodja

Bezienswaardigheden Cambodja

Als je niet al te veel tijd in Cambodja hebt is het handig om een kort lijstje te hebben met locaties die je wilt bezoeken. Onderstaande bezienswaardigheden Cambodja zijn in onze ogen dan ook het leukste van het land en zeker een bezoek waard.

Angkor Wat

De tempels van Angkor behoren tot de mooiste van heel Azië en zijn zonder twijfel de mooiste van Cambodja. Op dit gigantische complex gelegen bij Siem Reap kan je makkelijk een aantal dagen doorbrengen zonder dat je het gevoelt hebt dat je het meeste gezien hebt. Absoluut de belangrijkste bezienswaardigheid van Cambodja dus en een must see tijdens je verblijf. De tempel Angkor Wat wordt gezien als het hoogtepunt van Angkor. Het is het grootste religieuze bouwwerk ter wereld en bijzonder indrukwekkend om te zien.

Siem Reap


Tuol Sleng

Dit gebouwde diende tijdens het regime van de rode Khmer als gevangenis. Duizenden, onschuldigen, werden hier gevangen gehouden en vele van hen ook gemarteld en zelfs vermoord. Tegenwoordig is het een indrukwekkend museum waarin je veel over deze zwarte geschiedenis kunt leren.

Phnom Penh


The Killing Fields

Even indrukwekkend en verdrietig, maar ook hier leer je veel over de verschrikkelijke daden die het rode Khmer regime heeft begaan. Op deze velden kwamen de lijken terecht van diegene die in Tuol Sleng en daarbuiten zijn vermoord. Bij Killing Fields – ook wel Choeung Ek – is nu een monument gebouwd om alle slachtoffers te herinneren, waarin alle schedels zijn verwerkt die hier zijn gevonden. Volg ook de uitstekende audiotour rondom de velden, waarin je meer leert over de geschiedenis.

Phnom Penh


Royal Palace

Net zoals de twee bovenstaande bezienswaardigheden in Cambodja is het Royal Palace gevestigd in de hoofdstad Phnom Penh. Na een bezoek aan dit paleis zul je echter een veel beter gevoel over houden. Het koninklijke paleis is erg mooi te noemen en zal je nodige mooie foto’s opleveren.

Phnom Penh


Ta Prohm

Na Angkor Wat is Ta Prohm onze favoriete tempel in het Angkor complex. Het bijzondere aan deze tempel is dat bomen dwars door en over het bouwwerk zijn gegroeid, wat een uniek beeld oplevert. Ta Prohm werd wereldwijd bekend doordat een gedeelte van de film Tomb Raider hier werd opgenomen.

Ta Prohm


Preah Vihear

Dit hindoeïstische tempelcomplex ligt over een groot oppervlakte verspreidt en behoort tot de mooiste bezienswaardigheden van Cambodja. Preah Vihear ligt in het uiterste noorden van Cambodja, nabij de grens met Thailand.

Preah Vihear


Bayon

Ook de Bayon tempel ligt binnen het Angkor complex. Het bijzondere aan deze boeddhistische tempel is dat er ruim twee honderd gezichten van boeddha zijn verwerkt in de toren. Dit is op een prachtige manier gedaan. Bayon behoort tot de tempels van Angkor Thom, centraal gelegen in Angkor.

Siem Reap


Lees verder over Cambodja