Backpack route Sulawesi

Backpack route Sulawesi

Volg deze backpack route over Sulawesi om binnen drie weken dit veelzijdige eiland te verkennen. We hebben de meeste hoogtepunten van dit eiland meegenomen en een veelzijdige reis samengesteld. Je ziet zowel de fascinerende cultuur van Sulawesi, als de schitterende eilanden en landschappen. Bovendien kun je ook goed duiken en snorkelen, of wilde dieren spotten in een nationaal park.

Backpack route Sulawesi

Route Sulawesi


1) Makassar
Begin je reis in de hoofdstad van Sulawesi. Makassar is per vliegtuig goed bereikbaar vanuit heel Indonesië. Een echt leuke stad is het echter niet. Het eten is lekker en er zijn wat dingen te zien, maar plan hier niet veel tijd in. Eventueel kun je voordat je naar Tana Toraja gaat een omweg maken naar Bira, waar je kunt chillen aan het strand en kunt duiken of snorkelen.

2) Makassar > Tana Toraja
Bezoek Tana Toraja om de unieke cultuur van de bevolking hier te bewonderen. De dood speelt hier een enorme rol, wat je terugziet in enorme begrafenissen en versierde hangende graven aan rotswanden. De omgeving hier is ook erg mooi en goed geschikt voor leuke wandelingen langs rijstvelden en authentieke dorpen.

3) Tana Toraja > Tentena
Breek de lange reis naar het noorden op door een tussenstop te maken bij Tentena, om Lake Poso te bezoeken. Dit fraaie meer en de groene omgeving zijn geschikt voor mooie wandelingen.

4) Tentena > Ampana
Ampana zelf is niet interessant, maar het is wel de stad vanuit waar de boten vertrekken naar de Togian Islands.

5) Ampana > Togian Islands
De Togian Islands behoren wat ons betreft absoluut tot het hoogtepunt van Sulawesi en zelfs van heel Indonesië. Op deze fraaie eilanden heerst een heerlijke sfeer. Relaxen in een hangmat met een goed boek is dé top activiteit hier, maar als je toch wat wilt doen kun je ook snorkelen.

6) Togian Islands > Gorontalo
Na een paar dagen op de eilanden pak je de boot naar Gorontalo. Dit is wederom een tussenstop op weg naar leukere bestemmingen.

7) Gorontalo > Tomohon
Rondom Tomohon kun je de bijzondere landschappen van Noord-Sulawesi het beste verkennen. Zo zijn er hier vulkanen die je kunt beklimmen en watervallen die je kunt bekijken.

8) Tomohon > Tangoko National park
Reis verder naar het noorden naar het Tangkoko National Park. Maak een tocht door de jungle hier om onder meer tarsiërs, makaken en neushoornvogels te spotten.

9) Tangkoko National Park > Manado & Bunaken
Manado is de hoofdstad van Noord-Sulawesi. Het is geen vervelende stad, maar ook niet echt interessant voor toeristen. Het eiland Bunaken is dit echter wel. Pak vanuit Manado de boot om bij dit eiland te komen. In een halfuur arriveer je dan in een van de beste duik- en snorkelspots van Indonesië. Vanuit het vliegveld van Manado kun je het vliegtuig pakken om naar huis te keren of je reis voor te zetten.

Duur van je reis

Een week of drie is ideaal voor deze route door Sulawesi. Als je twee weken de tijd hebt kan het ook, maar wellicht zou je dan een of twee bestemmingen moeten overslaan.

Reisgids Indonesië