Seminyak

Seminyak

Seminyak is een van de hipste en meest trendy regio’s op Bali. De badplaats ligt net boven Kuta, maar de sfeer is hier heel anders. In Seminyak vind je veel leuke beachclubs waar je zowel aan het eind van de middag als tot diep in de nacht terechtkunt. Daarnaast kun je er heel goed winkelen of bijkomen in een van de vele spa en wellness faciliteiten. Interessante bezienswaardigheden of andere culturele hoogtepunten vind je niet in Seminyak, de trendy clubs en de leuke winkels zijn de redenen om deze bestemming op Bali te bezoeken.

Stranden

Seminyak heeft een aantal stranden. Deze worden vaak bezocht en zijn erg toeristisch, waardoor het niet onze favoriete stranden van Bali zijn. De strandtenten die het zo toeristisch maken brengen ook wel weer haar pluspunten mee. Als je een dagje wilt relaxen op een zitzak terwijl je een cocktail opdrinkt ben je hier op de juiste plek. Seminyak staat bekend om haar hippe strandtenten, die hier uitermate geschikt voor zijn. De meeste hippe strandtenten zijn te vinden op Seminyak Beach, maar ook op Double Six Beach kun je hiervoor terecht. Batu Belig Beach is wat kleinschaliger en rustiger.


Seminyak


Shoppen

Als je van winkelen houdt zit je goed in Seminyak. De bekende wereldwijde merken zijn hier te vinden, maar je kunt ook terecht in kleine boutiques met kleding die je thuis niet snel zult tegenkomen. Er zijn meerdere lange straten gevuld met leuke winkels. Je kunt zeker wel een dag inplannen om te winkelen in Seminyak. Naast shoppen voor kleding kun je uiteraard ook de nodige souvenirs inslaan. Tevens staat Seminyak bekend om haar kunstwinkels. Als je wat Balinese schilderijen of andere kunst wilt aanschaffen moet je in Seminyak zijn.

Relaxen

Heb je genoeg gewinkeld? Trakteer jezelf op een dagje in een spa en wellness centra. Keuze zat, want volgens TripAdvisor kun je bij meer dan honderd locaties terecht. De meeste hiervan worden ook nog eens goed beoordeeld, dus de kwaliteit is hoog. Met backpacken in Azië heeft het misschien niet veel te maken, maar een dagje luxe tijdens je reis is zeker geen slecht idee.


Seminyak


Pura Petitenget

Seminyak staat, in tegenstelling tot veel andere bestemmingen op het eiland, niet bekend om haar tempels. De Pura Petitenget is hier een uitzondering op. Het is de bekendste en mooiste tempel van Seminyak. Als je hier een tempel wilt bezoeken is een bezoek het overwegen waard. Tot de mooiste tempels van Bali behoort het echter zeker niet.

Potato Head

Potato Head is een van de bekendste en populairste beach clubs van Bali. Het unieke ontwerp van het gebouw is al leuk om te zien, maar van binnen is het zeker niet minder. Een mooi zwembad, fancy ligbedden en goede muziek zijn de grootste trekpleisters van Potato Head. Een middagje hier rondhangen past niet echt binnen het typische backpackers budget – zeker niet als je de lekkere cocktails besteld -, maar je krijgt er wel het ultieme Seminyak gevoel voor terug. Ook laat in de avond is het hier leuk, dan worden hier met regelmaat leuke feestjes gegeven.


Seminyak


Kookcursus in Seminyak

Een andere leuke activiteit in Seminyak is het volgen van een kookcursus. Dit is een gave manier om het lokale leven te ontdekken en een aantal heerlijke Indonesische gerechten te leren koken. Uiteraard mag je deze vervolgens ook zelf opeten. Op Cookly worden de verschillende kookcursussen in Seminyak beoordeeld en kun je ze ook gelijk boeken.

Surfen

Zoals in de meeste badplaatsen in Bali kun je ook in Seminyak surfen. De golven zijn op zich prima, maar niet zo goed als in het nabijgelegen Canggu. Als je meerdere dagen wilt surfen raden we daarom aan naar Canggu te gaan. Als je in Seminyak verblijft en een dagje op de surfplank wilt staan kan dat hier prima.


Seminyak


Vervoer in Seminyak

Zoals in wel meer bestemmingen op Bali is het ontzettend druk op de wegen van Seminyak. Het verkeer staat vaker vast dan dat het beweegt. We raden daarom aan om zoveel mogelijk te lopen. Dit is vaak sneller dan andere vormen van vervoer. Ook kun je een fiets of een scooter huren. Een taxi nemen kan ook, maar houd dan dus rekening met langere ritten dan je van tevoren zou denken.

Eten en drinken

Aan leuke restaurants geen gebrek in Seminyak. Je hebt tientallen uitstekende keuzes. Je kunt kiezen uit Indonesisch eten, maar ook de bekende internationale keukens zijn hier goed vertegenwoordigd. De restaurants liggen over heel Seminyak verspreid. In de avond kun je terecht in een van de beach clubs, zoals het eerder genoemde Potato Head. Ook zijn er enkele clubs waar je het laat kunt maken, waaronder het populaire La Favela.

Dit zijn onze favoriete restaurants in Seminyak:

Naam Eten Aanbod Prijs
Naughty Nuri’s Seminyak Heerlijke spareribs en cocktails €€
Ling-Ling’s Bali Lekker Japans en Koreaans eten in een sfeervol restaurant €€
Atlas Kitchen and Coffee Een gevarieerde Aziatische keuken voor een goede prijs
Warung Nia Een populaire, uitstekende warung

Overnachten in Seminyak

Er zijn een aantal schitterende resorts te vinden in Seminyak, maar ook voor backpackers is het aanbod hier prima. Er zijn meerdere ontzettend leuke hostels gevestigd in de badplaats, net zoals een aantal prima homestays. In onze Reisgids Indonesië staan de leukste hostels van Seminyak vermeld.

Reisgids Indonesië

Hoe kom ik er?

Zoals vaker op Bali kun je het beste met de taxi naar Seminyak reizen. Het verkeer in en rondom Seminyak is helaas praktisch altijd een chaos. Je staat vaker stil dan dat je rijdt. Een inschatting voor de reistijd is daarom lastig te geven.

Ons oordeel
7/10

Seminyak is een leuke bestemming om te winkelen en een cocktail te drinken op een beachclub. Echte bezienswaardigheden of culturele hoogtepunten zijn er echter niet.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.