Duiken Indonesië

Duiken Indonesië

Combineer de meer dan 17.500 eilanden, de gevarieerde onderwaterwereld en de goede duik voorzieningen en je snapt waarom zoveel mensen gaan duiken in Indonesië. Voor zowel de beginnende als meer ervaren duikers zijn er honderden geschikten locaties om te duiken. Leuk voor zowel de backpackers die gewoon een dag willen duiken of voor de fanatiekelingen die een hele duikvakantie naar Indonesië plannen.

Bali

Op Bali zijn verreweg de meeste Indonesische duikscholen en –resorts gevestigd, een logisch gevolg van de vele toeristen die het eiland bezoeken. De meeste zullen hier echte voornamelijk komen voor andere redenen en zullen de duik mogelijkheden meer als bonus zien. Als je op wilt duiken in Bali kan je het best naar een lokale duikschool ga en ter plekke vervoer en spullen regelen. Probeer wel altijd af te dingen op de prijzen die je aangeboden krijgt, vooral buiten het hoogseizoen kan er meestal flink wat af.

duiken Indonesië

De onderwaterwereld bij Amed op Bali


Gili eilanden

In de buurt van Bali en dichtbij Lombok liggen de populaire Gili eilanden. Vanuit deze schitterende eilanden kun je prachtig duiken. Op het eiland zijn genoeg aanbieders en zal je snel informatie kunnen inwinnen over de actuele prijzen en mogelijkheden.

duiken indonesie

Je kunt hier onder meer veel zeeschildpadden spotten


Sulawesi

Rondom het eiland Sulawesi kan je ook bijzonder goed duiken. Vanuit Manado, de hoofdstad van Noord-Sulawesi, kan je op verschillende locaties in de buurt uitstekend duiken. Vooral in het Bunaken National Park heb je een groot aantal duikstekken en een grote variëteit aan vissoorten.

snorkelen indonesie

Met name bij Bunaken kun je goed duiken


Raja Ampat

Raja Ampat is misschien wel de mooiste duikbestemming in Indonesië. Helaas is het wat lastig om hier te komen. Als je op een krap budget zit is het dus niet echt een optie. Mocht je wel wat meer te besteden hebben is dit wel een hele goede optie.

Deze eilandengroep is zeker een van de mooiste duiklocaties van Indonesië


Duiken Indonesië regelen

Zoals gezegd kunnen de backpackers die het duiken gewoon als leuke activiteit zien ter plekke alles prima regelen. Er zijn genoeg voorzieningen op genoeg verschillende locaties om iedereen te kunnen voorzien. Voor diegene die fanatieker zijn over duiken is het verstandig om wel wat meer te plannen. Zo zijn er een aantal Nederlandse aanbieders van specifieke duikvakanties in Indonesië. Zo bezoek je in één reis een aantal van de beste locaties en wordt alles voor je geregeld. Geen zorgen over vervoer, verblijf of over je uitrusting. Van Verre is de beste Nederlandse aanbieder op dit gebied, vraag vrijblijvend een offerte aan om te kijken of dit bij jou past.