Tana Toraja

Tana Toraja

In het zuidoosten van Sulawesi ligt de bijzondere regio Tana Toraja. De cultuur in deze regio is zonder twijfel uniek. Het leven van de bevolking hier draait maar om een ding; de dood. Ze zijn hun hele leven aan het sparen om een zo goed mogelijke begrafenis te houden voor hun overleden geliefden. Ook de huizen met bootvormige daken zijn uniek en mooi om te zien. Het landschap van Tana Toraja is tevens bijzonder mooi. De rotsen, terrasvormige rijstvelden en het vele groen maken dit een mooie omgeving voor een wandeltocht.

De begrafenissen

De begrafenissen in Tana Toraja zijn zo bijzonder dat je dit eigenlijk moet meemaken. Er wordt hier dus ontzettend veel geld aan uitgegeven, hier wordt zelfs het hele jaar voor gespaard. Tijdens de begrafenissen worden buffels en varkens geslacht, waar vaak grof geld voor betaald wordt. Er is meer dan genoeg eten en drank voor alle aanwezigen en er worden traditionele dansen uitgevoerd. Diegene met echt veel geld kunnen een plekje in een hangend graf kopen, aan een van de steile rotsen in de regio. De meeste begrafenissen vinden plaats in juli en augustus. Tijdens deze maanden komen echter ook de meeste toeristen, wat een bezoek aan Tana Toraja minder leuk maakt. De rest van het jaar vinden er ook begrafenissen plaats. Een bezoek aan deze ceremonie is een unieke ervaring. Let er wel op dat je geslachte dieren zult gaan zien.


Tana Toraja


Overnachten in Tana Toraja

In Rantepao zijn de meeste accommodaties te vinden. Hierbij zitten een paar guesthouses. Over het algemeen voor een goede prijs, maar in juli en augustus stijgen de prijzen wel behoorlijk. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Een wandeltocht

Het is ontzettend leuk om hier een wandeltocht te doen van een paar dagen, inclusief overnachtingen. Je loopt langs rijstvelden, kleine authentieke dorpjes en je komt de hangende graven aan de rotswanden tegen. Gebruik het dorpje Rantepao hiervoor als uitvalsbasis.


Tana Toraja


Hoe kom ik er?

De meest logische route is de bus vanaf Makassar, deze doet er acht uur over. Als je nog niet op Sulawesi bent is Makassar goed bereikbaar per vliegtuig.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal