Backpack route Japan

Backpack route Japan

Volg deze backpack route Japan om in een paar weken de absolute hoogtepunten van het land te zien. Je leert meer over de interessante cultuur, geschiedenis en de tradities van Japan. Begin je rondreis in de hoofdstad Tokyo, makkelijk bereikbaar vanuit Nederland en andere landen in de wereld. Ook kom je langs Kyoto, één van onze favoriete steden in heel Azië.

Onze backpack route door Japan:

backpack-route-japan

1) Tokyo
Begin je reis in de hoofdstad van Japan. Tokyo is de grootste metropool in de wereld, met ontzettend veel dingen te doen en zien.

2) Tokyo > Matsumoto
Het leuke dorp Matsumoto bezoek je voornamelijk om het gelijknamige kasteel te bewonderen.

3) Matsumoto > Kanazawa
In Kanazawa bezoek je de Kenrokuen tuin en de oude Higashichaya wijk. Spreekt Kanazawa je niet zo aan? Takayama is een leuk alternatief. Dit dorp heeft een mooi historisch centrum en een fraaie omgeving.

4) Kanazawa > Kyoto
Kyoto is onze favoriete bestemming in Japan. Je hebt minimaal drie nachten nodig om al het moois wat de stad te bieden heeft te zien. Een aantal van de mooiste bezienswaardigheden van Japan zijn te vinden in Kyoto. Daarnaast kun je er goed uitgaan, heerst er een leuke sfeer en kun je de traditionele geisha’s spotten.

5) Kyoto > Nara
Het is vanuit Kyoto een kleine rit met de trein naar Nara. Hier kun je nog meer tempels zien, waaronder het grootste houten gebouw ter wereld.

6) Nara > Osaka
Na wederom een kleine rit gaat je backpack reis verder in Osaka. Waar Kyoto zo leuk is omdat alles oud en authentiek aanvoelt is Osaka leuk omdat het ontzettend modern is. In deze bruisende stad zijn een aantal leuke dingen te doen, maar het is vooral je ogen uitkijken naar het dagelijks leven hier. Bovendien vind je hier het beste uitgaansleven van het land.

7) Osaka > Hiroshima
Het indrukwekkende Peace Memorial Park herinnert je aan de verschrikkingen van de atoombom die de stad verwoeste aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Hiroshima. De stad is snel weer opgebouwd en is tegenwoordig een leuke bestemming. Bezoek vanuit Hiroshima ook zeker het eiland Miyajima, een van de hoogtepunten van Japan.

Duur van je reis

Als je haast heb kun je deze route in twee weken afleggen. Veel leuker is het echter om meer de tijd te nemen. Er is zoveel te zien en doen in Japan dat je er ook makkelijk drie/vier weken kunt doorbrengen zonder je te vervelen. Als je ook mooie stranden wilt zien zou je een binnenlandse vlucht naar Okinawa kunnen nemen, om daar een paar dagen te chillen. Als je juist wat actiefs wilt doen kun je vanuit Tokyo naar Mount Fuji gaan en deze hoogste berg van Japan beklimmen.

Reisgids Japan