Beppu

Beppu

Je kunt Beppu gerust de hoofdstad van de onsen noemen. Deze relatief kleine stad op het Japanse eiland Kyushu heeft de meeste heetwaterbronnen van alle plaatsen in Japan, zodat dit de perfecte plaats is om volledig tot rust te komen tijdens je trip door Japan.

Warmwaterbaden

Dankzij de grote hoeveelheid heet water onder het aardoppervlak heeft Beppu een van de hoogste concentraties warmwaterbronnen ter wereld. Vrijwel ieder hotel of traditioneel gasthuis waarin je verblijft heeft een of meerdere eigen baden, waar je als gast vrijwel altijd gratis gebruik van kunt maken. Als je op zoekt bent naar een meer authentieke ervaring, kun je een bad nemen in Takegawara Onsen, een badhuis dat al sinds 1879 bestaat en gevestigd is in een prachtig traditioneel gebouw.


Beppu


Beppu


Hells of Beppu

Vergeet naast de onsen waarin je kunt baden vooral ook niet de Hells of Beppu te bezoeken. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn deze natuurlijke bronnen niet geschikt om even ontspannen pootje in te baden. Zes van deze gloeiend hete poelen liggen in het Kannawa district, in het noorden van de stad. Zoals in andere vulkanische gebieden vind je hier oranje, felblauwe en modderige poelen. De meest interessante van het helse stel zijn wellicht de oranje poel Chinoike en Tatsumaki, waar een kleine geiser ieder half uur uitbarst. Dit spektakel duurt liefst vijf minuten.

Het meer Shidaka

Beppu is al geen drukke wereldstad, maar even buiten de stadsgrenzen vind je bij het meer Shidaka volledige rust. Het meer is klein, maar wordt omringd door bossen en de berg Tsurumi. Vanuit Beppu kun je overigens via een kabelbaan de 1375 meter hoge piek van Tsurumi bezoeken. Rondom het meer loopt een wandelroute van twee kilometer en je kunt daarnaast roeiboten huren voor een ontspannen tochtje. Een leuke plek als je een paar vrije uurtjes te besteden hebt.

Dat geldt ook voor het Takasakiyama Monkey Park. Hier leeft een groep van ongeveer 1500 makaken, waarmee het verreweg de grootste groep apen in Japan is. Gedurende de dag worden de makaken diverse keren gevoerd, wat een leuk gezicht is. De apen worden gevoerd, omdat de grote groep anders de stad en boomgaarden leeg rooft.

Naast de vele onsen en de enkele attracties in de omgeving heeft Beppu niet heel veel te bieden, al is de stad een ontspannen tussenstop wanneer je over het eiland Kyushu reist.


Beppu


Vervoer in Beppu

Binnen Beppu kun je veel afstanden lopend afleggen. De Hells of Beppu liggen net noorden van het stadje en zijn vanaf de meeste accommodaties net te ver weg gelegen om te lopen. Gelukkig is een prima busnetwerk gericht op toeristen waarmee je de Hells kunt bezoeken. Vraag ter plekke naar actuele informatie voor de vertrektijden.

Overnachten in Beppu

Er zijn een aantal leuke guest houses gelegen in Beppu, waar je voor enkele tientjes per nacht een prima krijgt. Verder zijn er voornamelijk duurdere, middenklasse hotels te vinden in de stad. Deze beschikken vaak over een eigen warmwaterbad.

Hoe kom ik er?

Beppu zelf heeft geen vliegveld, maar je kunt met de bus van nabijgelegen vliegveld Oita rechtstreeks naar Beppu reizen. Je bent dan nog veertig minuten onderweg met de bus. Bekijk ook onze tips over het hopen van vliegtickets in Japan.

Door treinverbindingen reis je eenvoudig vanuit omliggende steden als Fukuoka, Kitakyushu en Oita naar Beppu.

Vanuit Yawatahama gaan veerboten naar de haven van Beppu. In de nabijgelegen plaats Oita arriveren ferry’s vanuit Osaka en Kobe, waardoor dit ook een goede reismogelijkheid is.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.