Okayama

Okayama

Op het Japanse eiland Honshu ligt tussen Osaka en Hiroshima de prefectuur Okayama, inclusief de gelijknamige hoofdstad. Hoewel naburige steden zoals Kyoto en Hiroshima meer bezoekers ontvangen, heeft Okayama enkele karakteristieke en traditionele bezienswaardigheden. Zoals veel andere Japanse steden heeft deze stad een kasteel en fotogenieke tuinen, en dankzij goede trein- en busverbindingen kun je Okayama eenvoudig opnemen in je reisplan. Aan een dag of twee heb je hier echter wel genoeg.

Korakuen Garden

Japanners hebben er een gewoonte van gemaakt om in steden fraai vormgegeven tuinen en parken aan te leggen. In Okayama is dat niet anders, en het exemplaar in deze stad wordt zelfs onder de mooisten in Japan geschaard. Korakuen Garden werd aan het eind van de 17e eeuw aangelegd in opdracht van de toenmalige machthebber, als plaats van vermaak en om zijn belangrijke gasten op een waardige wijze te kunnen ontvangen.

Er zijn wandelpaden uitgestippeld in het park, dat de elementen van een typische Japanse tuin heeft: vijvers, uitkijkpunten, pagodes en fruitbomen die in het voorjaar spectaculaire bloesem geven.


Okayama


Okayama


Okayama Castle

Op loopafstand van Korakuen Garden ligt het kasteel van Okayama. Het originele verdedigingswerk stamt uit de 16e eeuw, maar helaas werd het kasteel verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog en is het huidige gebouw slechts een replica. Slechts één bijgebouw – een wachttoren – verkeert nog in originele staat. Het kasteel is erg fotogeniek en je kunt opklimmen naar de bovenste etage voor fraaie uitzichten over de stad en de omringende heuvels.

Bicchu Matsuyama Castle

Het beste uitkijkpunt in de omgeving ligt echter buiten de stad; zo’n 50 kilometer ten westen van de stad bij het kasteel Bicchu Matsuyama. Dit prachtige complex ligt hoog tussen de naaldbossen op een heuvel en is Japans cultureel erfgoed. Het kasteel en de gronden eromheen zijn mooier en groter dan Okayama Castle, en is dan ook een trip vanuit de stad waard.


Okayama


Kibitsu Shrine

Deze houten tempel ligt binnen de stadsgrenzen en is daarom een gemakkelijke tussenstop tijdens je trip in Okayama. Neem je camera mee, want de architectuur en – in de lente – de bloemenzee in dit tempelcomplex zijn erg mooi.

Al met al heeft Okayama een aantal interessante, historische attracties. Het is echter niet zo’n grote stad en als je voor kortere tijd in Japan bent, kun je beter naar naburige steden als Kyoto, Osaka en Hiroshima gaan.

Overnachten in Okayama

Het aanbod van accommodatie is niet overweldigend in Okayama, al zijn er wel diverse hostels in de stad te vinden op Booking.com. Ook AirBnb heeft een bescheiden aanbod van betaalbare slaapplaatsen in Okayama.

Hoe kom ik er?

De Shinkansen kogeltreinen stoppen op het station van Okayama. Vanuit Tokyo ben je ongeveer drie uur onderweg, terwijl de rit vanuit Kyoto en Osaka respectievelijk een uur en drie kwartier duurt. Reis je vanuit Hiroshima? Met de Shinkansen trein sta je veertig minuten na vertrek in Okayama.

Okayama is eveneens per bus bereikbaar vanuit dezelfde steden. De reistijd is doorgaans twee tot drie keer langer dan met de trein, maar kaartjes zijn wel goedkoper.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.