Koyasan

Koyasan

Koyasan is voor Japanse boeddhisten een van de meest heilige plekken in het land en een belangrijke bestemming van pelgrimstochten. Deze plaats ten zuidoosten van Osaka is het centrum van het Shingon boeddhisme en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt hier gemakkelijk een volle dag rondlopen, maar omdat je in het tempelcomplex zelf kunt overnachten is het de moeite waard om langer te blijven voor deze unieke ervaring tijdens je reis door Japan.

Danjo Garan

De belangrijke figuur Kobo Daishi startte ruim 1200 jaar geleden met de bouw van het Koyasan tempelcomplex en de Danjo Garan was een van de eerste verzamelingen van heilige tempels. Je kunt hier in alle rust zo’n 20 tempels bekijken en de indrukwekkende rode pagode, die boven alles uittorent. Naast de vijftig meter hoge pagode staat de ‘Gouden Hal’, het eerste gebouw dat hier ooit werd gebouwd. Helaas is het door diverse omstandigheden meerdere keren herbouwd, maar het bouwwerk heeft nog altijd een authentieke uitstraling en prachtige architectuur.


Koyasan


Koyasan


Okunoin Cemetery

Hoewel het wellicht vreemd klinkt, is een bezoek aan de begraafplaats in het tempelcomplex een van de hoogtepunten van Koyasan. Je wandelt hier door een mysterieus woud over een pad met verschillende bruggen en aan weerszijden duizenden grafstenen, die begroeid zijn met mos. Aan het einde van het pad bevindt zich het graf van Kobo Daishi, waar veel boeddhistische pelgrims komen om hem eer te bewijzen.

Overnachten in een tempel

Omdat het tempelcomplex van Koyasan een voornaam pelgrimsoord is, overnachten veel boeddhisten in deze plaats en zelfs in de tempels. Maar ook voor toeristen staan de deuren open, waardoor je zelf ook op een unieke manier het leven in de tempel kunt ervaren. Net zoals de monniken slaap je in een eenvoudig, traditioneel vertrek. Je betaalt per persoon ongeveer €80 tot €120 per nacht, waarbij een vegetarisch diner en ontbijt zijn inbegrepen.

Buiten de tempels zijn er overigens weinig accommodaties te vinden in Koyasan. Hierdoor kun je kiezen uit een dagtrip of een overnachting in een van de tempels.


Koyasan


Koyasan


Hoe kom ik er?

Vanuit Osaka kun je met de trein naar Gokurakubashi, waar je verder kunt naar Koyasan met een kabeltrein.

Twee keer per dag rijdt er een rechtstreekse bus vanuit Kyoto naar Koyasan. Als je vanuit andere Japanse steden naar Koyasan wil reizen, zul je moeten overstappen in Kyoto of Osaka.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.