Bezienswaardigheden Japan

Bezienswaardigheden Japan

Er is ontzettend veel te zien en beleven in Japan. Op zich zijn de meeste hoogtepunten in een paar weken wel te zien, maar dan zul je wel van te voren moeten weten waar je allemaal heen moet gaan. Hierom hebben we een aantal van onze favoriete bezienswaardigheden Japan voor je op een rij gezet.

Kyoto

Heel Kyoto is prachtig te noemen en daarom staat de gehele stad ook op nummer 1 in onze lijst. Het centrum is weliswaar erg modern, maar als je wat meer naar de buitenwijken gaat zie je vele oude, prachtige gebouwen. De Ryon-Hi en de Kinkaku-Ji tempels zijn twee van de mooiste en bekendste. Vooral de laatste is bijzonder. Het wordt je al snel duidelijk waarom deze ook wel de Gouden Tempel wordt genoemd.

bezienswaardigheden japan


Miyajima

Op een uurtje reizen van Hiroshima ligt het eiland Miyajima. Het eiland an sich is niet heel bijzonder, maar de torii is een van de mooiste bezienswaardigheden van Japan. Deze poort staat namelijk iets buiten de kust, waardoor deze bij vloed gedeeltelijk onder water staat. Als het eb is kun je over het land naar de poort toelopen. Tijdens de zonsondergang en vloed is Miyajima op het mooist, time je bezoek dus goed!

bezienswaardigheden japan


Het Himeji kasteel

Het Himeji kasteel wordt door vele als het mooiste kasteel van Japan gezien. Tijdens de bombardementen op Japan aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werden vele monumenten verwoest. Ook de stad Himeji had het zwaar te verduren. Opmerkelijk genoeg bleef het kasteel bespaard. Daarmee is het een van de oudste originele kastelen. Himeji zelf is geen geweldige bestemming, maar de goede bereikbaarheid maakt het een ideale dagtrip vanuit steden als Osaka, Kyoto en Kobe.

mooiste bezienswaardigheden japan


Mount Fuji

Mount Fuji is de hoogste berg van Japan en een indrukwekkende vertoning. De berg ligt net buiten Tokyo en is vanuit de hoofdstad makkelijk te bereiken per trein. Je kunt Mount Fuji beklimmen, of gewoon aan de voet van de berg genieten van het uitzicht. Zorg wel dat je er bij helder weer bent, anders is de top van de berg verscholen in de wolken.

Mount Fuji


Sensoji tempel

In de hoofdstad van Japan vind je een aantal bijzonder mooie tempels. Wellicht niet zoveel als in Kyoto, maar de bekendere zijn zeker een bezoek waard. De Sensoji tempel is hier zeker een van. Het is de oudste tempel van Tokyo en kent een aantal leuke Japanse tradities. Ook de straten rondom de tempel zijn leuk, zeker in de avond. In andere gedeeltes van de stad vind je tevens een paar mooie Japanse schrijnen.

Tokyo


Matsumoto

Ook het kasteel van Matsumoto is ontzettend mooi. Het ligt wat meer uit de route, maar behoort wel tot onze favoriete bezienswaardigheden in Japan. Het Matsumoto kasteel staat in de gelijknamige stad, in de buurt van Nagano. Je kunt het kasteel eventueel als dagtrip uit Tokyo bezoeken, maar dan ben je wel een paar uur onderweg.

Matsumoto


De vredesparken

Aan het einde van de tweede wereldoorlog gooiden de Amerikanen twee atoombommen op Japan. Deze bommen zorgde ervoor dat de steden Hiroshima en Nagasaki bijna geheel werden verwoest. Om de herinneringen aan het vele leed dat daarmee werd veroorzaakt te behouden is in beide steden een vredespark gebouwd. Uiteraard ook met de hoop dat dergelijke wapens nooit meer gebruikt zullen worden. Misschien niet de mooiste, maar wel een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden Japan.

Hiroshima


Shibuya

Deze wijk in Tokyo is een bezienswaardigheid op zich. Shibuya is namelijk de jongeren wijk van de stad. Hier vind je de meeste locaties om goed uit te gaan, maar ook de laatste mode trends zijn hier te bekijken. Een leuk schouwspel om even rustig te bekijken. Wij raden aan een drankje te doen op een terrasje met overzicht en ongegeneerd mensen te gaan kijken.

Tokyo


Todaiji

In de leuke stad Nara ligt een van de hoogtepunten van Japan; de Todaiji tempel. Dit is het grootste houten gebouw ter wereld. Gelegen in een gigantisch park, waar ruim duizend herten vrij in rond lopen, is dit een prachtige bezienswaardigheid. Binnen de tempel kun je een groot bronzen beeld van Boeddha bekijken.

Nara


Kenroku-en tuin

Kanazawa is wat lastiger te bereiken en wordt daardoor minder bezocht dan andere toeristische hoogtepunten. Niet terecht in onze ogen want er is ontzettend veel leuks te zien. Sowieso is het centrum van de stad erg goed bewaard gebleven. Het echte hoogtepunt is echter de Kenroku-en tuin. Dit staat bekend als een van de mooiste tuinen in Japan. Heerlijk om een paar uurtjes doorheen te lopen.

Kanazawa


Reisgids Japan

Lees verder over Japan