Overnachten Japan

Overnachten Japan

Wij vinden Japan geweldig. De gastvrije bevolking, het heerlijke eten, de prachtige natuur en schitterende bezienswaardigheden maken Japan een van onze favoriete landen in Azië. Het enige nadeel is dat reizen door Japan behoorlijk prijzig is. Het is een modern land en de prijzen zijn daardoor op een vergelijkbaar niveau als in Nederland. Deze kosten zie je met name terug in uit eten gaan en het overnachten. Zeker in vergelijking met Zuidoost-Azië ben je voor een overnachting in Japan veel meer geld kwijt. De afgelopen jaren zijn er echter een groot aantal nieuwe, ontzettend leuke hostels bijgekomen. Hierdoor kun je nu ook als backpacker goed overnachten in Japan en zijn de prijzen wat gedaald. Als je wat meer luxe wilt is dit uiteraard geen probleem. Je vindt er tevens genoeg simpele hotels, maar ook prachtige vijf sterren hotels.

Aanbod in Japan

Zoals gezegd zijn er de laatste jaren veel nieuwe hostels bijgebouwd. Dit zie je met name in de grote steden terug. In steden als Tokyo, Kyoto en Osaka is het aanbod van hostels uitstekend. Er is voldoende keuze en de gemiddelde kwaliteit ligt bijzonder hoog. In een Japans hostels hoef je je over het algemeen geen zorgen te maken over het bed, je privacy of over andere faciliteiten, dit is allemaal uitstekend geregeld. In de meeste hostels is bovendien een keuken te vinden, waar je zelf een gerecht kunt klaarmaken. Ideaal als je wat wilt besparen op de hoge kosten voor een etentje in een restaurant. In de minder populaire bestemmingen is het aanbod wel wat minder. Soms is er dan maar een hostel waar je uit kunt kiezen. Wel zijn er meestal nog wat guest houses waar je tevens kunt overnachten.

Het komt in Japan regelmatig voor dat mannen en vrouwen gescheiden slapen in hostels. In veel hostels zijn er zowel slaapzalen voor vrouwen als voor mannen en gemengde slaapzalen. Het kan ook zelfs voorkomen dat een accommodatie alleen voor mannen of vrouwen toegankelijk is.

Wanneer reserveren?

Met name in het hoogseizoen zijn de accommodaties snel vol in Japan. We raden meer dan voor andere landen aan om van te voren een kamer of bed te reserveren. Zo goed als elke accommodatie is in Japan wel online te vinden en boeken. Als je eenmaal zeker weet dat je op een bepaalde datum in een bepaalde bestemming bent raden we aan een bed of kamer te boeken. Dit kan via Booking.com, onze favoriete site voor het boeken van overnachtingen in Japan.

Onze favoriete hostels

In onze Reisgids Japan lichten we per bestemming onze favoriete hostels in Japan uit. Dit e-book houden we up-to-date met het actuele hostel aanbod. Bovendien vermelden we per bestemming de gemiddelde prijs voor een overnachting voor de verschillende soorten accommodaties en beschrijven we wat de leukste buurten in de bestemming zijn om te overnachten.