Kamakura

Kamakura

Ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Tokyo vindt men het rustgevende kustplaatsje Kamakura. Dit stadje is niet alleen bekend voor het ontsnappen aan de drukte van de wereldstad, maar mede ook door het bestaan van de grote Boeddha, ofwel Daibutsu. De benaming is makkelijk te verklaren; de hoogte van deze boeddha telt ruim 13 meter, waarnaast het beeld zo’n 120.000 kilo weegt. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de boeddha, voor een kleine vergoeding.

Tempels, tempels en nog meer tempels

Naast het bezichtigen van de boeddha (te zien bij de Kotoku-in tempel) zijn er vele tempels in het plaatsje te vinden. De groteske boeddha en de tempels zijn overblijfselen van het Kamakura-tijdperk, in de 12e en 13e eeuw. Gedurende deze periode was de stad het machtscentrum van Japan. Een tempel met een bijzondere tuin is de Hokokuji tempel, waarin zo’n 2000 bamboebomen zijn geplant. Niet voor niets heeft deze tempel dus de bijnaam ‘bamboe tempel’. Een andere tempel met een erg bijzondere tuin is de Hasedera tempel, waar allerlei soorten rododendrons de omgeving kleuren. Wanneer je de heuvel beklimt, krijg je een mooi uitzicht over Kamakura en de zee.

De mooist versierde tempel is zonder twijfel de Tsurugaoka Hachimangu tempel. Vanaf het strand loopt een weg, met vele Japanse torii poorten, recht naar de tempel toe. Deze tempel wordt ook wel gezien als de belangrijkste van Kamakura.


Kamakura


Kamakura


Andere activiteiten

In Kamakura zelf is het mogelijk om naar het strand te gaan, wat menig inwoner van Tokyo graag doet. Een aanrader is Shonan Beach, welke bekend staat als de beste surfplek van Japan. Daarnaast valt er ook te hiken in de bergen die Kamakura omringen, wat ook een populaire bezigheid is onder Japanners zelf. Wanneer het helder weer is in Kamakura, is het zeker een aanrader om het eilandje Enoshima te bezoeken. Wanneer je de hoogte in gaat heb je hier de kans om Mount Fuji in de verte te kunnen spotten.

Om je rustgevende ontsnapping uit Tokyo compleet te maken, is het een aanrader om op dit eiland een bezoekje aan Enoshima Island Spa te brengen. Het buitenzwembad lijkt hier over te lopen in de zee, en met wat geluk heb je de kans om Mount Fuji te kunnen zien. Wanneer je na zes uur de spa bezoekt, gaat er een deel van de prijs af en kost de entree 1,932 yen. Let wel op; wanneer je een tattoo hebt, ben je niet welkom in de spa.


Kamakura


Komachi Street

Nabij het station vind je Komachi Street. In deze drukke, maar gezellige straat vind je vele winkels, souvenirwinkels en restaurants. Als je wat kleins wilt eten of wilt winkelen is dit de straat waar je moet zijn in Kamakura. Een leuke afwisseling van de vele mooie tempels die je in deze stad kunt verkennen.

Vervoer in Kamakura

De meeste bezienswaardigheden liggen net buiten de stad en zijn net te ver om lopend te verkennen. Je kunt vanaf het Kamakura station de trein nemen naar het Kita-Kamakura station, wat slechts één halte richting het noorden ligt. Nabij dit station liggen de meeste interessante bezienswaardigheden, die je lopend vanaf het station kunt bereiken. Een andere leuke optie is een fiets te huren om zelf de regio te verkennen. Een ander populair vervoersmiddel in deze regio is de tram, hier de Enoden genoemd. Deze loopt tussen Kamakura en de stad Fujisawa en stopt onder meer bij een aantal stranden en de Kotoku-in tempel (station Hase).


Kamakura


Overnachten in Kamakura

Het aanbod van hostels en guest houses is beperkt, maar er is wel wat aanbod voor backpackers. Zorg dat je op tijd reserveert zodat deze hostels niet vol zitten. In onze Reisgids Japan staan de leukste hostels van Kamakura vermeld.

Reisgids Japan

Hoe kom ik er?

Er zijn verschillende manieren om in Kamakura terecht te komen vanuit Tokyo. Het kost een uurtje vanaf Tokyo Station met de Yokosuka Line en vanaf Shinjuku Station met de Shonan Shinjuku Line. Goedkoper is de Enoshima Kamakura Line vanaf Shinjuku Station, al kost deze trip wel een halfuurtje extra. Spendeer minimaal een dag in dit stadje, maar indien je lange tijd op Enoshima wilt doorbrengen, zijn twee dagen ook prima vol te krijgen.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal