Nagasaki

Nagasaki

Nagasaki is een havenstad aan de westkust van het meest zuidelijke eiland van Japan; Kyushu. De stad heeft een bijzondere connectie met Nederland. Tussen de 17e en halverwege de 19e eeuw waren Nederlanders de de enige westerlingen die zaken mochten doen met het land. Kenmerken van deze contacten met Nederland zijn nog goed te zien in Nagasaki. Iets ten noorden van de stad ligt het Huis Ten Bosch; een groot openluchtmuseum met op ware grootte gebouwde replica´s van gebouwen uit de Nederlandse Gouden Eeuw. Zo vind je er de Utrechtse Domtoren, het stadhuis van Gouda, grachtenhuizen, molens en andere monumenten. De Nederlandse connectie is ook te vinden in de wijk Oranda Zaka (“Hollandse Hellingen”). Deze heuvelachtige wijk in het zuiden van Nagasaki bood vroeger plaats aan houten Hollandse huizen.

Atoombom Nagasaki

Veel mensen denken bij Nagasaki meteen aan de atoombom die hier op 9 augustus 1945 afging. Drie dagen nadat de Amerikanen de eerste atoombom op Hiroshima wierpen was Nagasaki het slachtoffer. Bijna 40.000 mensen kwamen hierbij om het leven. De stad was zwaar gehavend maar is na de oorlog weer volledig opgebouwd. Op de plaats waar de bom ontplofte, ligt het Vredespark met het atoombom museum en een 9 meter hoog Vredesbeeld.


Nagasaki 2


Overnachten

Bekijk online gemakkelijk alle mogelijkheden tot overnachten in Nagasaki:

Overnachten Nagasaki

Chinatown

Vanwege de westerse ligging van Nagasaki heeft de stad altijd veel contacten gehad met naast gelegen landen als Korea en China. Vooral de Chinese invloeden zijn nog aanwezig in de oude Chinese wijk in Nagasaki. Deze wijk is goed bewaard gebleven en heeft onder andere een tempel uit 1629.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0