Nagasaki

Nagasaki

Nagasaki is een havenstad aan de westkust van het meest zuidelijke eiland van Japan; Kyushu. De stad heeft een bijzondere connectie met Nederland. Tussen de 17e en halverwege de 19e eeuw waren Nederlanders de de enige westerlingen die zaken mochten doen met het land. Kenmerken van deze contacten met Nederland zijn nog goed te zien in Nagasaki. Iets ten noorden van de stad ligt het Huis Ten Bosch; een groot openluchtmuseum met op ware grootte gebouwde replica´s van gebouwen uit de Nederlandse Gouden Eeuw. Zo vind je er de Utrechtse Domtoren, het stadhuis van Gouda, grachtenhuizen, molens en andere monumenten. De Nederlandse connectie is ook te vinden in de wijk Oranda Zaka (“Hollandse Hellingen”). Deze heuvelachtige wijk in het zuiden van Nagasaki bood vroeger plaats aan houten Hollandse huizen.

Atoombom Nagasaki

Veel mensen denken bij Nagasaki meteen aan de atoombom die hier op 9 augustus 1945 afging. Drie dagen nadat de Amerikanen de eerste atoombom op Hiroshima wierpen was Nagasaki het slachtoffer. Bijna 40.000 mensen kwamen hierbij om het leven. De stad was zwaar gehavend maar is na de oorlog weer volledig opgebouwd. Op de plaats waar de bom ontplofte, ligt het Vredespark met het atoombom museum en een 9 meter hoog Vredesbeeld.


Nagasaki


Overnachten in Nagasaki

Er zijn een aantal hele leuke hostels gelegen in Nagasaki. Vooraf reserveren is wel aan te raden. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Huis Ten Bosch

Mis je Nederland na het reizen in Azië of wil je gewoon even totaal wat anders? Net buiten Nagasaki ligt Huis ten Bosch, een Nederlands themapark. Als je hier rondloopt waan je je echt even in Nederland. Uiteraard wel lichtelijk overdreven. De meerdere windmolens omringt door vele tulpen zie je in Nederland waarschijnlijk niet dagelijks terug. Ook de kanalen, herenhuizen en andere Nederlandse klassieke gebouwen ontbreken niet. Dit maakt Huis Ten Bosch zeker een leuk uitstapje vanuit Nagasaki.Chinatown

Vanwege de westerse ligging van Nagasaki heeft de stad altijd veel contacten gehad met naast gelegen landen als Korea en China. Vooral de Chinese invloeden zijn nog aanwezig in de oude Chinese wijk in Nagasaki. Deze wijk is goed bewaard gebleven en heeft onder andere een tempel uit 1629.

Hoe kom ik er?

Nagasaki heeft een relatief klein, maar internationaal vliegveld. Er zijn goede verbindingen met onder meer Tokyo, Osaka en Okinawa. Bovendien ontvangt het ook rechtstreekse vluchten vanuit Shanghai en Soul. Bekijk ook onze tips over vliegtickets voor Japan.

Uiteraard is Nagasaki ook met de trein goed bereikbaar. De trein vanuit Fukuoka doet er ongeveer twee uur over. Vanuit Hiroshima ben je een uur langer onderweg en ook de trein uit Kagoshima doet er een kleine vier uur over.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal