Kamikochi

Kamikochi

Eén van de Japanse locaties waar je veel Japanse toeristen tegen zal komen, is Kamikochi. Gelegen in de bergen trekt het vele bezoekers vanwege de prachtige natuur in de omgeving en voor wat afkoeling tijdens de hete zomermaanden die het overgrote deel van Japan kent. Het gebied is nog nauwelijks ontwikkeld. Er zijn slechts enkele, vrij dure hotels te vinden. Je kunt Kamikochi daarom ook goed bezoeken als dagtrip vanuit nabijgelegen bestemmingen als Takayama en Matsumoto.

Over Kamikochi

Hoewel deze vallei in Japan in de winter niet te bereiken is, is het gedurende de andere seizoenen zeker de moeite waard om te bezoeken. Het gebied staat vooral bekend om de verschillende loop- en klimroutes die zijn aangelegd en wordt ook wel vergeleken met Yosemite Valley in de Verenigde Staten of de Europese Alpen – maar dan in het klein; het gebied strekt uit over zo’n achttien kilometer. En als je geluk hebt, kom je allerlei diersoorten tegen in dit berggebied; van Japanse apen tot berggeiten.


Kamikochi

De fotogenieke Kappa brug


Kamikochi

De fraaie Azusa rivier


Highlights van het gebied

Verschillende wandelroutes zullen je langs ontzettend mooie uitzichten leiden, waaronder Taisho Pond. Dit meer bestaat pas sinds 1915, toen een nabijgelegen vulkaan uitbarstte en de Azusa rivier ingedamd werd. Met de besneeuwde bergen op de achtergrond is dit een van de meest geliefde locaties van het natuurpark.

Het wat kleinere Tashiro meer is ook een aanrader. Dit moerassige, sprookjesachtige meer valt te vinden op de hikeroute van het Taishomeer naar de Kappa brug (Kappabashi). Bij deze brug vind je veel restaurants en hotels. Deze brug is het symbool van Kamikochi en toeristen maken hier graag een foto van het bizar mooie uitzicht dat hier te zien is.

Naast deze bezichtigingen die je niet moet missen, zijn er nog verschillende trektochten naar ieders wens. Van rustig wandelen zonder veel te klimmen tot een paar dagen klimmen in de bergen, voor ieder is er wat wils. Voor specifieke routes en advies, is er in Kamikochi een informatiecentrum waar allerhande informatie gegeven kan worden. Enkele populaire bergen die te beklimmen zijn, zijn Hotaka, Yari en Yake.

Hotaka bootfestival

Eens per jaar wordt in het Myojinmeer het bootfestival gehouden. Dit meer ligt op zo’n uurtje wandelen vanaf de Kappabrug, waar je ook de Hotaka tempel kan vinden. Dit festival weerspiegelt de bergcultuur, waarbij traditionele gebeden worden gehouden op boten over het meer. Een indrukwekkende lokale bijkomstigheid die zeker de moeite waard is wanneer je de echte cultuur van dit gebied wilt proeven.


Kamikochi

Het prachtige landschap van Kamikochi


Overnachten in Kamikochi

Er zijn een aantal hotels en resorts te vinden in Kamikochi. Deze zijn echter behoorlijk duur. We raden aan een dagtrip te maken vanuit Matsumoto of Takayama.

Hoe kom ik er?

Vanuit Matsumoto reis je eerst met de trein naar het Shin-Shimashima station. Hier pak je bus naar Kamikochi. Bij elkaar ben je ruim anderhalf uur onderweg.

Door de goede bescherming van het natuurgebied, worden privé voertuigen sinds 2005 niet meer toegestaan. Shuttlebussen, taxi's en treinen zorgen ervoor dat toeristen het gebied kunnen bezoeken. Wij raden de directe bussen vanaf Tokyo, Osaka en Kyoto aan, wat tussen de vijf en zeven uur duurt en tussen de 5.000 en 9.000 yen kost. Vanaf Nagano duurt een busrit zo’n tweeënhalf uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.