Hiroshima

Hiroshima

Net zoals bij de stad Nagasaki denk je bij Hiroshima waarschijnlijk als eerst aan de atoombom, die hier aan het einde van de Tweede Wereldoorlog viel. Het was de eerste aanval met een atoombom ooit. 78,000 mensen verloren direct het leven, vele duizenden volgden in de jaren hierna door de vrijgekomen straling. De stad was compleet verwoest, op een enkel gebouw na stond er niks meer overeind. Hiroshima is echter volledig opgebouwd en vandaag de dag heeft het maar liefst ongeveer 1,2 miljoen inwoners. De sfeer is er relaxt, maar toch hangt er een leuke buzz in de stad.

Filmpje

Tijdens ons bezoek aan Hiroshima maakten we onderstaand filmpje. Bekijk het voor een indruk van deze interessante stad, inclusief het mooie Miyajima.Bezienswaardigheden in Hiroshima

Meerdere monumenten, musea en parken herinneren je aan de verschrikkelijke atoombom en diens gevolgen. Een must do tijdens je bezoek aan Hiroshima. De Atomic Bomb Dome is een van de weinige gebouwen die overeind is gebleven nabij de explosie. Een bijzonder gebouw om van dichtbij te zien. Bezoek ook absoluut het Peace Memorial Park, aangelegd ter herinnering aan de atoombom. In dit park vind je ook het Peace Memorial Museum, als je meer over deze geschiedenis wilt leren.

Eten en uitgaan

Probeer in Hiroshima zeker de lokale specialiteit okonomiyai. Een hartige pannenkoek, belegd met wat groenten en vlees of vis. Na het avondeten kun je een van de honderden bars of karaoke tenten bezoeken. Het uitgaansleven in de stad is goed. Er is genoeg te doen en de bewoners van de stad houden wel van een drankje.


Hiroshima


Overnachten

In elke prijscategorie zijn genoeg accommodaties te vinden, zo ook voor backpackers. Probeer een kamer te vinden in het centrum van Hiroshima. De meeste bezienswaardigheden, restaurants en uitgaansgelegenheden zijn dan op loop- of fietsafstand. Bij de meeste accommodaties kun je een fiets huren. In onze Reisgids Japan staan de leukste hostels van Hiroshima vermeld.

Miyajima

Een bezoek aan Miyajima kun je eigenlijk niet overslaan als je Hiroshima bezoekt. Dit kleine eiland ligt op een uurtje van de stad, goed te doen als dagtrip dus. Het hoogtepunt van het eiland is het Itsukushima-schrijn. Vooral de toegangspoort is ontzettend mooi. Deze torii ligt in het water en wordt door velen gezien als een van de mooiste bezienswaardigheden van Japan.


Hiroshima


Okunoshima

Een andere leuke dagtrip die je vanuit Hiroshima kunt maken is een bezoek aan het eiland Okunoshima. Op dit eiland werd tijdens de Tweede Wereldoorlog in het geheim gifgas geproduceerd. Na afloop van de oorlog werd het eiland verlaten en kregen de aanwezige konijnen hier de vrijheid om zich met honderden te vermenigvuldigen. Zonder aanwezige natuurlijke vijanden ging dat proces snel. Tegenwoordig kun je op het eiland – toepasselijk ook wel Rabbit Island genoemd – de brutale konijntjes zelf voeren en leuke foto’s maken.

Reisgids Japan

Hoe kom ik er?

Iets buiten de stad, op ongeveer 40 kilometer, ligt het vliegveld van Hiroshima. Als je tijdens je reis zowel Hiroshima als bijvoorbeeld Sapporo wilt zien is een binnenlandse vlucht geen slecht idee. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Japan.

Hiroshima is goed bereikbaar met de shinkansen. Vanuit de hoofdstad Tokyo is het ongeveer vier uur met deze trein en vanuit Osaka is het ongeveer anderhalf uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal