Van Hiroshima naar Osaka

Van Hiroshima naar Osaka

Osaka mist de absolute hoogtepunten, maar dankzij de leuke sfeer en het lekkere eten kun je hier toch een aangename tijd beleven. Osaka ligt vrij centraal op het grote eiland Honshu en is verbonden met vele andere steden, waaronder het zuidelijke Hiroshima. Lees hier ons reisadvies als je van plan bent vanaf Hiroshima naar Osaka te gaan.

Zo reis je van Hiroshima naar Osaka:

1) Trein

Tenzij je beschikt over een Japan Rail Pass, is de trein door de veel hogere kosten niet aan te bevelen. Hoewel de Shinkansen trein in slechts 80 minuten Osaka bereikt, betaal je hier een flinke prijs voor. Kaartjes kosten namelijk 87 euro. Het eindstation is Shin-Osaka, dat buiten het centrum ligt. Vanaf hier kun je met de metro voor 2 euro verder naar je gewenste locatie in de stad.

Kaartje kopen: Tot kort voor vertrek kun je op het treinstation een ticket kopen. Met een JR Pass kun je op ieder moment instappen. Ook kun je online een kaartje kopen via 12Go.Asia.


2) Bus

Omdat de kosten van reizen in Japan hoog kunnen oplopen, is het prettig dat de buskaartjes voor de route Hiroshima – Osaka gunstig geprijsd zijn. De prijzen bij vervoerder Willer Express beginnen bij 28 euro en ook bij Chugoku JR Bus Company ben je voordelig uit, met 37 euro voor een ticket. Je kunt meerdere keren per dag op de bus stappen, vanaf zowel het treinstation van Hiroshima als het Bus Center. De trip van 300 kilometer duurt ongeveer 4 uur. De meeste bussen stoppen in ieder geval bij Osaka Station.

Kaartje kopen: Kaartjes zijn te koop op de websites van de busmaatschappijen, op het busstation of op 12Go.Asia.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal