Backpack route Zuid-Thailand

Backpack route Zuid-Thailand

In Thailand is zoveel te zien en beleven dat je er wel drie maanden kunt verblijven. In onze backpack route door Thailand gaven we al een beknopte route door het land. Waarin zowel het noorden, het midden als het zuiden van Thailand wordt aangedaan. In deze route beperken we ons tot het zuiden van het land. Ook hier is genoeg te doen om je wekenlang of zelfs maandenlang te vermaken. Uiteraard bezoek je voornamelijk eilanden tijdens deze route, maar we hebben verschillende soorten eilanden geselecteerd; van echte feesteilanden tot hele relaxte eilanden.

Onze backpack route door Zuid-Thailand

route zuid-thailand

1) Bangkok
Begin je reis in de hoofdstad Bangkok. Bezoek hier de prachtige bezienswaardigheden, ga uit op Khao San Road en geniet van het heerlijke Thaise eten.

2) Bangkok > Koh Tao
Reis – via Chumphon op het vaste land – door naar Koh Tao. Dit is gelijk ons favoriete eiland van Thailand. Je kunt hier vooral heel goed duiken en snorkelen, maar de sfeer is hier ook erg goed.

3) Koh Tao > Koh Phangan
Koh Phangan staat bekend om de geweldige feesten die hier worden gegeven, voornamelijk de Full Moon parties. Als het geen volle maan is zijn er ook genoeg leuke feesten te vinden.

4) Koh Phangan > Surat Thani
Sla het toeristische Koh Samui over en reis gelijk door naar Surat Thani. Deze kustplaats is geen leuke stad, maar is een echte tussenstop op weg naar leukere bestemmingen.

5) Surat Thani > Khao Sok National Park
Het Khao Sok National Park is het mooiste nationale park van het land. Een niet te missen bestemming in het zuiden van Thailand. In het park overnachten is al helemaal een bijzondere ervaring.

6) Khao Sok National Park > Krabi
Bezoek rondom Krabi Ao Nang en Railay Beach, twee van de mooiste stranden in Thailand.

7) Krabi > Koh Lanta
Terug naar de eilanden, dit keer in de schitterende Andamanse Zee. Geniet op het mooie Koh Lanta van de heerlijke rust. Vanaf hier kun je eventueel nog meer naar het zuiden reizen, naar het leuke eiland Koh Lipe bijvoorbeeld.

8) Koh Lanta > Koh Phi Phi
Koh Phi Phi was misschien wel het leukste eiland van Thailand, maar de faam heeft het eiland weinig goeds gedaan. Het is er tegenwoordig vaak te druk en de volop aanwezige feesten brengen te veel viezigheid en overlast mee. Als je van een feestje houdt is het absoluut een leuk eiland en ook als je daar niet naar op zoek bent blijft de baai prachtig.

9) Koh Phi Phi > Phuket
Het toeristische Phuket behoort niet tot onze favoriete bestemmingen in Thailand, maar met wat goed zoeken zijn ook hier nog veel leuke activiteiten en bestemmingen te vinden. Vanuit Phuket reis je bovendien ook makkelijk door naar andere bestemmingen in Thailand of vlieg je naar een ander land in Azië.

De kleinere eilanden

Gebruik deze route als rode draad, maar hou het zeker niet hierbij. De kleinere, rustigere eilanden in het zuiden van Thailand behoren juist tot de leukste. Bezoek vanuit Krabi bijvoorbeeld Koh Jum of het bezoek Koh Yao Yai en het kleinere zusje Koh Yao Noi. Vanuit Phuket kun je ook doorreizen naar het weinig bezochte Koh Phayam, de beste surfbestemming in Thailand. Vanuit dit eiland kun je nog veel meer kleine eilanden ontdekken.

Duur van je reis

Je zou de route in drie weken kunnen afleggen, maar je zou er ook zeker vier weken over kunnen doen. Bij eilanden is dit heel erg afhankelijk van je eigen voorkeur. Als je twee weken de tijd hebt raden we aan om enkele bestemmingen over te slaan.

Reisgids Thailand

Vliegtickets Thailand

De goedkoopste vliegtickets naar Thailand vind je het beste via onderstaande sites:

Cheaptickets.nl
TIX.nl