Het rustige Thaise eiland Koh Jum

Het rustige Thaise eiland Koh Jum

In het zuiden van Thailand ligt het kleine eiland Koh Jum. Koh Jum ligt aan de Andamanse zee en wordt ook wel Koh Pu of Koh Jam genoemd. Het is een ideaal eiland als je het massatoerisme wilt ontlopen.

Aankomst:

Het eiland is met de boot gemakkelijk te bereiken via Koh Phi Phi, Koh Lanta en Krabi. Deze boot vaart langs de westkant van Koh Jum. De westkant van het eiland heeft geen pier en de boot zal dan ook niet aanmeren. Op een paar honderd meter van de kust stap je van het schip over op een longtailboot. Deze longtailboot brengt je vervolgens naar de kust van Koh Jum. Aangezien er geen pier is stap je uit in het water. Het strand waar je wordt afgezet heet Andaman Beach, dit is het grootste strand en loopt helemaal door tot het meeste zuidelijke puntje van Koh Jum.

Ban Koh Jum:

Koh Jum heeft een klein dorpje wat Ban Koh Jum heet. Net als op de rest van het eiland is ook hier geen mogelijkheid tot pinnen. Wel is het mogelijk om vanaf hier alvast een vliegticket te boeken vanaf bijvoorbeeld Krabi naar de rest van Thailand. Daarnaast zijn er in het dorpje diverse eettentjes waar je lekker kunt eten en zijn er wat kleine souvenirwinkeltjes.


Koh Jum 1


Te doen:

Het leuke aan Koh Jum is dat het een dusdanig klein eiland is zodat je gemakkelijk het gehele eiland kunt verkennen. Aangezien er nauwelijks auto’s rijden op Koh Jum is het zeer gemakkelijk en veilig om met een scooter van het noordpunt tot aan het zuidpunt te rijden. Voor de sportievelingen is dit ook mogelijk met de fiets of lopend.

Op Koh Jum kom je verder vooral om tot rust te komen en te genieten van het weer, de zee en een goed boek. Hoewel je heerlijk kunt zwemmen in de zee zijn er niet of nauwelijks mogelijkheden om te duiken. Wel kun je op Koh Jum snorkelen en genieten van al het moois onder water.

Verblijf:

Op Koh Jum zijn er diverse resorts waar je voor een klein bedrag kunt overnachten. Zo kun je bij Season Bungalows voor ongeveer 1.000 baht per nacht een bungalow boeken met zeezicht, ook verhuren zij bungalows voor een kleiner prijsje met een minder mooi uitzicht. Meer in de richting van Ban Koh Jum kun je bij Freedom Hut in een boomhut overnachten. Dit is wel wat prijziger en kost afhankelijk van het seizoen 2.000 of 2.500 baht. Bij Freedom Hut kun je ook in een basic verblijf overnachten en dit kost ongeveer 600 baht per nacht.

Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.

Vertrek:

Ban Koh Jum heeft aan de oostkant wel een pier en hier vertrekt iedere ochtend een boot naar Krabi. Deze boot vertrekt om 07.30 uur. Afhankelijk van waar je zit op Andaman beach is het ongeveer dertig minuten lopen naar Ban Koh Jum. Ook kun je vanaf je resort weer met de longtailboot naar de ferry. Hiervoor moet je wederom overstappen op zee en je reis vervolgen naar Koh Phi Phi, Koh Lanta of Krabi.