Koh Phi Phi

Koh Phi Phi

De Koh Phi Phi eilanden behoorden voorheen tot de leukere eilanden van Azië. Het heldere water, de witte stranden, de indrukwekkende rotsformaties en de tropische vegetatie maken het een schitterende plek. Dit is nog altijd zo. Helaas heeft het toenemende toerisme Koh Phi Phi niet veel goeds gedaan. Met name de jonge Britse backpackers reizen in grote aantallen naar de eilanden toe, waardoor het nu een waar feesteiland is geworden. Nu hebben we niks tegen een leuk feestje, maar de charme van het mooie Koh Phi Phi is daardoor wat verdwenen. Nog altijd is het een erg mooi eiland, waar met name Maya Bay en het uitkijkpunt absoluut hoogtepunten zijn. Koh Phi Phi bestaat uit een paar eilanden waarvan Koh Phi Phi Don de bekendste is. Dit is het enige bewoonde eiland. Het tevens grote Koh Phi Phi Leh wordt dus niet bewoond, maar wordt vanwege een aantal schitterende stranden wel vaak bezocht. Let wel op: er zijn geen wegen, waardoor alle reizen per boot of te voet afgelegd worden.

Stranden

Rond Lo Dalum Bay vind je de meeste accommodaties. Dit is dan ook het populairste strand. Toch is het niet zo druk dat je moet vechten om een plekje voor je handdoek. Ook zijn er een aantal leuke restaurants en bars in deze buurt te vinden. Cape Tong is het meest noordelijke strand, waar je met een longtailboot naartoe kunt gaan. Op het strand van Maya Bay is de bekende film The Beach opgenomen. Als je deze film gezien hebt, weet je hoe mooi het er is. Het ligt wel op Koh Phi Phi Leh. Om daar te komen is een tochtje met de boot noodzakelijk. Bovendien kun je op en rond Koh Phi Phi schitterend duiken. Vraag ter plekke rond naar de beste duikscholen en je zult snel iets vinden.


Koh Phi Phi
De kenmerkende Thaise boten, liggend in de baai van Koh Phi Phi.


Overnachten op Koh Phi Phi

Op Koh Phi Phi kun je niet echt goedkoop overnachten. Met het groeiende toerisme zijn ook de prijzen verhoogd. Helaas valt de kwaliteit ook erg tegen. Er zijn nauwelijks fatsoenlijke hostels of guest houses te vinden. Vooral van december tot maart is het druk op het eiland en is het lastig een accommodatie te vinden. Steeds meer guesthouses en hostels zijn online te boeken, voor Koh Phi Phi is dit geen slecht idee. In onze Reisgids Thailand staan de leukste hostels van Koh Phi Phi vermeld.

Viewpoint

Een must do bij je bezoek aan Koh Phi Phi is de tocht maken naar het viewpoint. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over het eiland en de omgeving. Het is een helse klim omhoog, maar absoluut de moeite waard.


Koh Phi Phi
De unieke vorm van het eiland, gezien vanaf het viewpoint.


Reisgidsen Thailand

Hoe kom ik er?

Zowel Krabi als Phuket hebben een vliegveld, met binnenlandse en internationale vluchten. Met name Phuket is goed met een internationale vlucht te bereiken. Vanuit Bangkok gaan dagelijks binnenlandse vluchten. Bekijk onze pagina over vliegtickets voor Thailand voor geldbesparende tips.

Koh Phi Phi is het beste te bereiken vanuit Krabi. Er gaan dagelijks meerdere boten richting het eiland. Ditzelfde geldt voor Phuket, ook hier vanuit gaan een aantal boten per dag. Van oktober tot april gaan ook vanaf Koh Lanta en Ao Nang boten.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook2Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0