Mae Hong Son

Mae Hong Son

Het noorden van Thailand staat bekend om haar prachtige natuur, de vele bergen en de gastvrije bevolking. Mae Hong Son is een ideale plek om van al dit moois te genieten. Het stadje is vrij lastig te bereiken, alhoewel de weg ernaartoe al een hoogtepunt op zich zelf is. Echt onontdekt kunnen we het stadje niet noemen – er komen al jaarlijks toeristen op af -, maar vergeleken met Pai is het hier veel rustiger. In de stad kun je een paar bijzondere tempels bekijken, maar het is vooral een leuke uitvalsbasis om de mooie omgeving te bekijken.

Bezienswaardigheden in Mae Hong Son

Mae Hong Son ligt dichtbij de grens met Myanmar en dat je zie je absoluut terug in de bezienswaardigheden in de stad. De tempels lijken nauwelijks op de andere tempels die je in Thailand ziet, maar hebben een duidelijke Birmese stijl. Loop zeker even langs een paar van deze tempels. Leg ook de weg omhoog af naar de Wat Phra That Doi Kong Mu. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de stad Mae Hong Son. Iets buiten het stadje vind je een unieke bamboe brug. Ook deze is erg leuk om te bekijken, mede dankzij de mooie groene omgeving.


Mae Hong Son


Trekking

In het noorden van Thailand kun je vanuit de meeste steden wel een mooie trekking maken, Mae Hong Son is hier geen uitzondering op. Een groot voordeel hier is dat er lang niet zoveel toeristen komen als in bijvoorbeeld Chiang Mai. De trekkingen die je hier maakt zijn daardoor veel authentieker. Zeker als je een meerdaagse trekking maakt kom je hier echt in geïsoleerde dorpjes. De meeste guest houses en meerdere reisbureaus bieden deze trekkingen aan.

Mae Hong Son loop

Ondanks de leuke dingen die je in en rondom Mae Hong Son kunt doen vinden veel backpackers de reis ernaartoe het hoogtepunt. Je kunt het stadje namelijk bezoeken via een schitterende scooter- of motorrit: de Mae Hong Son loop. Dit is een rondje van ongeveer 600 kilometer, door de gelijknamige provincie. Je begint de loop in Chiang Mai. Vanuit hier rijdt je naar het leuke stadje Mae Sariang. De volgende dag rijdt je door naar Mae Hong Son. Daarna bezoek je Pai, een van onze favoriete bestemmingen in Thailand. De loop sluit je weer af in Chiang Mai. Er zijn meerdere variaties op deze loop, zo kun je ook een aantal nationale parken bezoeken. De Mae Hong Son loop is absoluut een geweldige manier om deze authentieke provincie te verkennen. Je rijdt door een schitterende bergachtige omgeving, komt meerdere rijstvelden tegen en je wordt onderweg begroet door de vriendelijke bevolking.


Mae Hong Son


Mae Hong Son


Mae Hong Son


Vervoer in Mae Hong Son

Binnen de stad kun je gemakkelijk lopen, je hebt geen vervoer nodig. Wel kun je eventueel een fiets huren om wat grotere afstanden af te leggen. Als je de wijdere omgeving wilt verkennen heb je echt een scooter nodig, die je hier overal kunt huren. Het busstation ligt iets buiten het centrum, maar ook niet zo ver als het lijkt. Na ongeveer tien minuten lopen kom je in de stad aan.

Overnachten in Mae Hong Son

De backpack hostels zijn nog niet te vinden in Mae Hong Son. Gelukkig zijn er wel een aantal prima guest houses te vinden. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Thailand

Hoe kom ik er?

Mae Hong Son heeft een klein vliegveld, met dagelijkse rechtstreekse vluchten vanuit Chiang Mai. Een optie als je geld te besteden hebt en tijd wilt besparen.

Je kunt de bus pakken vanuit Chiang Mai, deze doet er ongeveer acht uur over. De bus uit Pai is ruim vier uur onderweg. Je kunt zelfs rechtstreeks vanuit Bangkok doorreizen met de bus, dan is het een rit van vijftien uur.

Met de minibus ben je sneller in Mae Hong Son. Vanuit Pai is het dan nog maar ruim twee uur en vanuit Chiang Mai is het dan zes uur reizen.

Ons oordeel
8/10

In het authentieke Mae Hong Son geniet je van de echte Thaise belevenis, zonder dat er hordes andere toeristen zijn. De Mae Hong Son loop naar het stadje toe is ook een geweldige ervaring.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.