Koh Mak

Koh Mak

Koh Mak is een klein eiland in het oosten van Thailand. Het ligt tussen het grote – en heel leuke – eiland Koh Chang in en het mooie Koh Kood. Er zijn een beperkt aantal accommodaties te vinden op het eiland en dit aantal mag ook niet meer uitgebreid worden. Het aantal toeristen zal hier dus altijd meevallen, een verademing ten opzichte van een aantal andere Thaise eilanden. Verwacht op Koh Mak ook geen spectaculair uitgaansleven. Je komt hier voornamelijk voor rustige, maar prachtige stranden.

Doen op Koh Mak

Zoals gezegd bezoek je het eiland voornamelijk voor haar stranden. Er zijn een aantal bijzonder mooie stranden te vinden. Deze kun je zeker plaatsen in het lijstje met de mooiste stranden van Thailand. Ao Suan Yai is het beste strand om lekker op te liggen en wat te zwemmen. Helaas zijn er – net zoals het hier niet al te ver vandaan gelegen Cambodjaanse eiland Koh Rong – veel zandvliegen actief op Koh Mak. Deze zijn voornamelijk in het regenseizoen actief. Smeer je in met het lokaal verkrijgbare kokosnoot olie en je zult er weinig last van hebben. Als je wat actievers wilt doen dan relaxen op het strand kun je terecht bij een duikschool, waar je duik- of snorkeltrips kunt boeken.


Koh Mak


Overnachten op Koh Mak

Hostels zijn niet te vinden op Koh Mak. Gelukkig zijn er wel een aantal leuke en goed betaalbare accommodaties waar je terecht kunt. Voor een goede prijs heb je een privé bungalow aan het strand. Ideaal voor het rustige Koh Mak. Vanwege het beperkte aanbod raden we aan om op tijd te boeken. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Overige tips

Pinnen is nog niet mogelijk op Koh Mak. Neem dus genoeg contant geld mee. Openbaar vervoer is ook niet aanwezig op het eiland. Vanwege de kleine omvang is dit geen enkel probleem. Huur een scooter of een fiets en verken op eigen houtje de mooie stranden.


Koh Mak 2


Reisgids Thailand

Hoe kom ik er?

Vanaf de twee buureilanden Koh Chang en Koh Kood kun je de boot pakken naar Koh Mak. Deze doet er ongeveer een uur over. Als je van het vaste land van Thailand komt pak je in Laem Ngop - nabij Trat - de boot. Deze kustplaats is per bus goed te bereiken vanaf onder andere Bangkok.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal