Bezienswaardigheden Thailand

Bezienswaardigheden Thailand

Thailand is een groot land, met talloze locaties die een bezoek waard zijn. Als je niet lang in Thailand door brengt of gewoon een overzicht van de leukste bezienswaardigheden in Thailand zoekt ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben onze favorieten verzameld en hieronder voor je beschreven.

Drijvende markten rond Bangkok

Sta vroeg op tijdens je verblijf in Bangkok en bezoek een van de drijvende markten. Inwoners van Bangkok en omstreken verkopen hun producten op boten en al varend kun je bij hun bootje stoppen om iets te kopen. Damnoen Saduak, gelegen net buiten Bangkok, is de bekendste en ook de drukste drijvende markt. Op de Tha Kan Floating Market vind je minder toeristen, waardoor het onze favoriet is. Lees ook onze tips over andere bezienswaardigheden in Bangkok.

Bangkok


Elephant Nature Park

Elephant Nature Park is een park gelegen bij Chiang Mai. Het bestaat uit een groot stuk land waar veelal slecht behandelde olifanten worden opgelapt en een beter leven krijgen. Het park richt zich op het welzijn van de olifanten. Je ziet deze olifanten geen shows of trucjes doen.

Elephant Nature Park


Khao Sok National Park

Het Khao Sok National Park is het bekendste en meest bezochte nationale park van Thailand. Een bezoek aan dit park is een geweldige ervaring. Khao Sok ligt in het zuiden van Thailand en is makkelijk te combineren met een bezoek aan de eilanden. Vooral een overnachting aan het water in het park is bijzonder om mee te maken.

Khao Sok National Park


Wat Rong Khun

Wat Rong Khun – of gewoon de Witte Tempel – ligt in de noordelijke stad Chiang Rai. Dit is niet de meest boeiende bestemming van Thailand, maar deze tempel is wel een bijzondere bezienswaardigheid. De stad ligt bovendien op een logische route van het leuke Chiang Mai naar Laos.

Chiang Rai


The bridge on the River Kwai

The bridge on the River Kwai is de beroemde spoorbrug bij Kanchanaburi in het westen van Thailand. De brug is vooral bekend dankzij de gelijknamige film en het Franse boek over de brug waar de film op gebaseerd is. De brug werd gebouwd in de tweede wereldoorlog tijdens de Japanse bezetting van Thailand. Tienduizenden krijgsgevangenen en dwangarbeiders hebben de brug gebouwd. Doordat de gevangenen slecht behandeld werden, zijn velen daarbij omgekomen.

Kanchanaburi


Erawan watervallen

De mooiste watervallen van het land zijn ongetwijfeld de Erawan watervallen. Deze vind je iets buiten Kanchanaburi, waar je dus ook The bridge on the River Kwai vindt. Als je klaar bent met het bewonderen van de watervallen kun je een verfrissende duik nemen. Badkleding mee dus.

Kanchanaburi


Ayutthaya

Heel Ayutthaya is eigenlijk één grote bezienswaardigheid. Deze voormalige hoofdstad is in 1767 grotendeels verwoest door de Birmezen. In plaats van mooie tempels staan er nu alleen nog maar ruïnes. Dit is echter juist bijzonder en het maakt de stad een hele leuke bestemming. Ayutthaya is bovendien makkelijk te bereiken vanuit Bangkok.

Ayutthaya


Sukhothai

Ditzelfde geldt eigenlijk min of meer voor de stad Sukhothai. Ook hier kan je veel ruïnes en een aantal intacte tempels bekijken. Sukhothai ligt wat meer naar het noorden, op weg naar Chiang Mai.

Sukhothai


Reisgids Thailand

Lees meer over Thailand

Wees sociaal