Bezienswaardigheden Thailand

Bezienswaardigheden Thailand

Thailand is een groot land, met talloze locaties die een bezoek waard zijn. Als je niet lang in Thailand door brengt of gewoon een overzicht van de leukste bezienswaardigheden in Thailand zoekt ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben onze favorieten verzameld en hieronder voor je beschreven.

Wat Phra Kaew & Grand Palace

Je kunt meerdere dagen in Bangkok Bangkok inplannen om de vele tempels en bezienswaardigheden van de hoofdstad te bewonderen. Een must see in deze metropool is Grand Palace. Dit is zo’n twee eeuwen lang de residentie geweest van de Thaise koninklijke familie. Het koninklijk paleis staat op een enorm ommuurd terrein, met meerdere prachtige tempels. Zo kun je hier ook de Wat Phra Kaew bekijken, wat gezien wordt als de belangrijkste boeddhistische tempel van Thailand. Lees ook onze tips over andere bezienswaardigheden in Bangkok.

Bezienswaardigheden Thailand


Wat Chedi Luang

Ook in de noordelijke stad Chiang Mai zijn ontzettend veel prachtige bezienswaardigheden te bekijken. Je kunt gemakkelijk een hele dag doorbrengen om de vele tempels die de stad rijk is te verkennen. Tempels als Wat Phrathat Doi Suthep, Wat Phra Singh, Wat Suan Dok en Wat Chiang Man zijn stuk voor stuk een bezoek waard. Onze favoriet in Chiang Mai is echter Wat Chedi Luang. Deze grote stoepa is door een aardbeving gedeeltelijk verwoest, maar heeft daardoor een unieke vorm gekregen welke de stoepa nog specialer maakt.

Bezienswaardigheden Thailand


Khao Sok National Park

Het Khao Sok National Park is het bekendste en meest bezochte nationale park van Thailand. Een bezoek aan dit park is een geweldige ervaring. Khao Sok ligt in het zuiden van Thailand en is makkelijk te combineren met een bezoek aan de eilanden. Vooral een overnachting aan het water in het park is bijzonder om mee te maken.

Khao Sok National Park


Wat Rong Khun

Wat Rong Khun – of gewoon de Witte Tempel – ligt in de noordelijke stad Chiang Rai. Dit is niet de meest boeiende bestemming van Thailand, maar deze tempel is wel een bijzondere bezienswaardigheid. De stad ligt bovendien op een logische route van het leuke Chiang Mai naar Laos.

Chiang Rai


The bridge on the River Kwai

The bridge on the River Kwai is de beroemde spoorbrug bij Kanchanaburi in het westen van Thailand. De brug is vooral bekend dankzij de gelijknamige film en het Franse boek over de brug waar de film op gebaseerd is. De brug werd gebouwd in de tweede wereldoorlog tijdens de Japanse bezetting van Thailand. Tienduizenden krijgsgevangenen en dwangarbeiders hebben de brug gebouwd. Doordat de gevangenen slecht behandeld werden, zijn velen daarbij omgekomen.

Kanchanaburi


Erawan watervallen

De mooiste watervallen van het land zijn ongetwijfeld de Erawan watervallen. Deze vind je iets buiten Kanchanaburi, waar je dus ook The bridge on the River Kwai vindt. Als je klaar bent met het bewonderen van de watervallen kun je een verfrissende duik nemen. Badkleding mee dus.

Kanchanaburi


Ayutthaya

Heel Ayutthaya is eigenlijk één grote bezienswaardigheid. Deze voormalige hoofdstad is in 1767 grotendeels verwoest door de Birmezen. In plaats van mooie tempels staan er nu alleen nog maar ruïnes. Dit is echter juist bijzonder en het maakt de stad een hele leuke bestemming. Ayutthaya is bovendien makkelijk te bereiken vanuit Bangkok.

Ayutthaya


Sukhothai

Ditzelfde geldt eigenlijk min of meer voor de stad Sukhothai. Ook hier kan je veel ruïnes en een aantal intacte tempels bekijken. Sukhothai ligt wat meer naar het noorden, op weg naar Chiang Mai.

Sukhothai


Sanctuary of Truth

Pattaya is een beruchte badplaats in het zuidoosten van Thailand. Het is zeker niet onze favoriete bestemming in Thailand, door de bijzonder sfeer die hier hangt. Echter is er wel degelijk een ontzettend mooie tempel te vinden; de Sanctuary of Truth. De tempel is meer dan honderd meter hoog en is volledig van hout gemaakt. De vele details en de ligging aan de zee maken dit een prachtige tempel en het hoogtepunt van deze regio.

mooiste bezienswaardigheden thailand


Reisgids Thailand

Lees meer over Thailand