De Erawan Watervallen

De Erawan Watervallen

In de provincie Kanchanaburi ligt het Erawan National Park. Dit park heeft een oppervlakte van 550 km2 en heeft de mooiste watervallen van Thailand. De watervallen bestaan uit zeven niveaus en hier geldt hoe hoger, hoe mooier.

Erawan watervallen

De Erawan Watervallen zijn een druk bezochte trekpleister. Het is aan te raden om hier doordeweeks heen te gaan aangezien de locals hier in het weekend heenkomen om te genieten van het verfrissende water wat vanaf zeven niveaus naar beneden klettert.

Vanaf het eerste tot aan het derde niveau loopt er een pad, deze zijn dus voor een ieder goed te bereiken. Dit is ook te merken aan de drukte op deze niveaus. Vanaf niveau drie tot aan niveau zeven wordt het zwaarder om omhoog te komen. Met name vanaf niveau vijf wordt het lastiger. Er moet worden geklauterd om omhoog te komen. Hiervoor is het aan te raden om goede schoenen te dragen. Daarnaast hangt het van het seizoen af wat de moeilijkheidsgraad is. Tijdens het regenseizoen zijn de watervallen het mooist maar is niveau zeven ook het lastigste bereikbaar.

Niveau zeven ligt op anderhalf km hoogte en het duurt ongeveer drie kwartier om deze te bereiken. Het is echter zonde om in één keer naar boven te klauteren zonder gebruik te maken van het verfrissende water en de natuurlijke `glijbanen’ die je onderweg tegenkomt. Aangezien het vanaf niveau drie lastiger wordt om omhoog te komen is het op deze niveaus wat rustiger dan op de eerste drie. In de eerste vijf niveaus zwemmen kleine en grote vissen in het water. Deze vissen happen in je voeten om zo het dode vel van je voeten te eten. Sommige mensen schijnen dit prettig te vinden, wij zouden het fijner vinden als ze er niet waren.

Je hebt in de Erawan watervallen ook gezelschap van de apen. De apen zitten in de bomen en er wordt aangeraden om hier geen oogcontact mee te maken. Ook kun je je spullen beter niet onbeheerd achter laten want de kans is groot dat een van de apen er met je spullen vandoor gaat.

Zorg dat je er vroeg bent. Het park gaat al om 16:00 uur dicht en de paden naar de hoogste niveaus gaan al eerder dicht. Aangezien je hier wel een aantal uur zoet bent is het aan te raden om er uiterlijk 13:00 uur te zijn.


Kanchanaburi 4


Kosten

Een bezoek aan de Erawan watervallen is niet goedkoop. Buitenlanders betalen 300 baht entreekosten. Het is deze hoge kosten wat ons betreft wel waard.

Hoe kom je bij de Erawan watervallen?

Vanaf de stad Kanchanaburi is het ongeveer 65 km rijden naar de watervallen. Iedere dag vertrekt er tussen 08.00 uur en 16.00 uur vanaf het busstation van Kanchanaburi een bus naar de ingang van de watervallen. Deze rit duurt ongeveer 90 minuten en kost 50 baht. De laatste bus terug naar de stad Kanchanaburi vertrekt om 16.00 uur.

Ook kun je een tour naar de watervallen boeken. Dit is mogelijk bij bijna alle guest houses in Kanchanaburi. Een tour naar alleen de watervallen kost ongeveer 600 a 700 baht per persoon.

Een andere manier om de watervallen te bereiken is door een scooter te huren en op eigen gelegenheid naar het park te rijden. Voor 200 tot 300 baht huur je een scooter voor 24 uur. Het is wel een pittig stuk rijden naar de Erawan watervallen; je bent met de scooter anderhalf uur onderweg. Je betaalt 20 baht om je scooter hier te parkeren.

Je kunt Erawan ook bezoeken als dagtrip vanuit Bangkok, wij raden echter aan om minstens één nacht in Kanchanaburi te verblijven


Erawan Watervallen


Reisgids Thailand