Backpack route Maleisië

Backpack route Maleisië

Als je deze backpack route door Maleisië volgt heb je in ongeveer drie weken de leukste locaties van het schiereiland Maleisië gezien. Je ziet steden vol met bezienswaardigheden, oerwouden met prachtige dieren en schitterende stranden en eilanden. Begin in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië, waar je makkelijk naartoe kunt vliegen en reis vanuit hier door over het schiereiland, inclusief het land Singapore.

Backpack route Maleisië:

Route Maleisie

1) Kuala Lumpur
Kuala Lumpur is een drukke, regenachtige stad. Wel zijn er in en rondom de hoofdstad een aantal hele gave bezienswaardigheden te vinden.

2) Kuala Lumpur > Pangkor
Pangkor is een klein eiland, wat nog niet veel wordt bezocht door toeristen. Juist daarom vinden we het zo leuk. Je kunt er heerlijk relaxen op rustige stranden.

3) Pangkor > Cameron Highlands
De schitterende theevelden op de Cameron Highlands zijn absoluut een bezoek waard. Een hele relaxte stop voor een paar dagen.

4) Cameron Highlands > Taman Negara
In het Taman Negara regenwoud maak je een aantal prachtige wandelingen, waarbij je op zoek gaat naar wilde dieren.

5) Taman Negara > Perhentian
Maak een kleine omweg om de Perhentian eilanden mee te nemen tijdens je reis in Maleisië. Je vindt er prachtige stranden en hele goede mogelijkheden om te duiken en snorkelen.

6) Perhentian > Penang
Het eiland Penang is vooral populair vanwege het ontzettend leuke Georgetown, in combinatie met een aantal mooie stranden.

9) Penang > Langkawi
Op Langkawi kun je nog meer mooie stranden verkennen en het bijzonder mooie landschap bewonderen.

10) Langkawi > Singapore
Verlaat Maleisië voor een korte stop in Singapore, waar je een aantal hele gave bezienswaardigheden kunt bekijken.

11) Singapore > Malakka
Terug naar Maleisië, naar Malakka om precies te zijn. Een leuk stadje met Nederlandse invloeden.

Duur van je reis

Je hebt minstens ongeveer drie weken nodig voor deze route, vier weken is wel zo prettig. Als je bestemmingen als Perhentian en Pangkor overslaat kun je het ook wel in twee tot drie weken afleggen als je wat haast maakt. Je kunt de route ook makkelijk verlengen door op een van de eilanden wat langer door te brengen.

Reisgids Maleisië

Borneo

In deze route focussen we ons bewust op het Maleisisch schiereiland. Als je ook of alleen naar Borneo wilt gaan hebben we een compleet andere route voor je samengesteld. Zie dan onze backpack route Borneo pagina.

Combineer je route

Als je onze route door Zuidoost-Azië hebt afgelegd kun je van Hanoi een goed betaalbare vlucht boeken naar Kuala Lumpur, waar je aan je reis door Maleisië begint. Heb je onze route door Thailand hiervoor gedaan? Dan kun je deze route beter omdraaien. Langkawi is goed te bereiken vanuit meerdere eilanden in het zuiden van Thailand. Je eindigt je route dan in Kuala Lumpur. Hiervandaan kun je zeer goedkoop vliegen naar Jakarta, waar je aan onze route door Indonesië kunt beginnen.

Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.