Backpack route Maleisië

Backpack route Maleisië

Als je deze backpack route door Maleisië volgt heb je in twee/drie weken de leukste locaties van het land gezien. Je ziet steden vol met bezienswaardigheden, oerwouden met prachtige dieren en schitterende verlaten stranden en eilandjes. Begin in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië, waar je makkelijk naar toe kunt vliegen.

Backpack route Maleisië:

Route Maleisië

1) Kuala Lumpur
Kuala Lumpur staat bekend om de ontzettend hoge gebouwen die je overal tegenkomt. Uiteraard dien je deze zeker even te bekijken. Verder zijn er een aantal leuke wijken die het bezoeken waard zijn en bovendien kun je er heel goed winkelen.

2) Kuala Lumpur > Kuching
Kuching is de hoofdstad van de deelstaat Sarawak, gelegen op Borneo. Nadat je de bezienswaardigheden van de stad heb gezien kun je het Bako National Park bezoeken, een geweldige ervaring.

3) Kuching > Kota Kinabalu
Kota Kinabalu is de hoofdstad van de tevens op Borneo gelegen deelstaat Sabah. De Mount Kinablu is wereldberoemd en vele bezoeken deze gigantische berg.

4) Kota Kinabalu > Sandakan
Zet je reis voort in Sabah naar Sandakan, een redelijk grote stad die vooral geliefd is wegens het aandoenlijke Orang Utan Centrum.

5) Sandakan > Semporna
Duikliefhebbers kunnen doorreizen naar Semporna. Vanuit hier kun je naar Sipadan gaan, een van de mooiste duikspots ter wereld.

6) Sandakan > Malakka
Neem – via Kota Kinabalu – een binnenlandse vlucht naar Malakka. Een leuk stadje met Nederlandse invloeden.

7) Malakka > Cameron Highlands
De schitterende theevelden op de Cameron Highlands zijn absoluut een bezoek waard. Heerlijke relaxte stop voor een paar dagen.

8) Cameron Highlands > Penang
Het eiland Penang is een populaire bestemming onder toeristen wegens de combinatie van mooie stranden en een interessante cultuur.

9) Penang > Langkawi
Op Langkawi kun je nog even lekker niks doen voordat je reis door Maleisië er op zit. Op dit eiland vind je mooie stranden en je kunt er ook nog een paar leuke activiteiten doen.


Duur van je reis

Met flink wat haast kan deze route in twee weken worden afgelegd. Een extra week of twee zijn echter aan te raden en maken de ervaring flink wat leuker. Op Borneo zijn vele parken, oerwouden en stranden die allemaal even mooi zijn. Ook op de eilanden Penang en Langkawi kan je flink wat tijd doorbrengen.

Combineer je route

Als je onze route door Zuidoost-Azië hebt afgelegd kun je van Hanoi een goed betaalbare vlucht boeken naar Kuala Lumpur, waar je aan je reis door Maleisië begint. Heb je onze route door Thailand hiervoor gedaan? Dan kun je deze route beter omdraaien. Langkawi is goed te bereiken vanuit meerdere eilanden in het zuiden van Thailand. Je eindigt je route dan in Kuala Lumpur. Hiervandaan kun je zeer goedkoop vliegen naar Jakarta, waar je aan onze route door Indonesië kunt beginnen.

Vliegen naar Maleisië

De goedkoopste vliegtickets naar Maleisië vind je het beste via onderstaande sites:

WTC.nl
Vliegtickets.nl

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0