Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië en heeft ruim twee miljoen inwoners. Kuala Lumpur betekent letterlijk ‘modderige samenloop’. De stad is, net als de rest van Maleisië, zeer veelzijdig. Er zijn veel wolkenkrabbers en er is ook een flink aantal mooie oude gebouwen. Ook kent de stad veel grote winkelcentra en anderzijds ook de typische Aziatische kraampjes langs de weg. Het toeristische stadscentrum is rijk, schoon en veilig. Als je in de buitenwijken van Kuala Lumpur komt, wordt het allemaal wat onhygiënischer en onveiliger.

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

Het centrum van Kuala Lumpur wordt ook wel de Golden triangle genoemd. Je kunt geweldig shoppen in de vele winkelcentra. Sommige backpackers kiezen ervoor licht te reizen en hier extra kleding te kopen. Binnen een paar van deze winkelcentra vind je ook andere faciliteiten zoals een bioscoop, een ijsbaan en zelfs een achtbaan. Meer weten? Lees ons artikel over de must-sees in Kuala Lumpur voor meer informatie.

Je kunt de verschillende bezienswaardigheden in Kuala Lumpur op de fiets bezoeken. Het nationaal museum van Maleisië huist in Kuala Lumpur. Een bezoekje is interessant als je meer wilt weten over de geschiedenis, religies en de overheid van het land. Verder kun je in Kuala Lumpur moskeeën, zoals de National mosque of Malaysia – Masjid Negara – en tempels bezichtigen. Andere interessante musea zijn het islamitische kunstmuseum en de nationale kunstgalerie. Naast cultuur, is er in deze stad ook ruimte voor natuur. De Batu grotten rekenen we sowieso tot de highlights van de stad. Daarnaast zijn de Lake gardens, het vogelpark, het vlinderpark en het aquarium leuk voor om te bezoeken.


Kuala Lumpur


Eten

Kuala Lumpur staat bekend om haar goede eten. Invloeden vanuit de Indiase, Chinese en Indonesische keuken hebben geleid tot een interessante mix met veel lekkere opties. In de straat Jalan Alor kun je daar het beste van genieten. In deze straat – ook wel Food Street genoemd – vind je tientallen stalletjes en restaurants, waar je erg lekker kunt eten. Bovendien is de sfeer er ook goed. Deze straat is absoluut een aanrader voor je bezoek aan Kuala Lumpur. Na het eten moet je in de straat Changkat zijn. In deze straat vol bars, pubs en clubs, kun je altijd terecht voor een drankje en een dansje.

Menara tower

Naast de Twin towers, is de Menara tower – ofwel KL tower – een bekend hoogtepunt van de Maleisische hoofdstad. De communicatietoren is hoger dan de brug tussen de Petronas torens. Ook deze toren heeft een observatiedek. Verder is er een bar, worden er theatervoorstellingen gegeven en is er een mini dierentuin.


Kuala Lumpur


Rooftop bars

Voor goed uitzicht over de stad, hoef je de Twin towers of de Menara toren niet per se te bestijgen. Vanaf een van de talrijke rooftop bars kun je in alle rust je ogen de kost gunnen. Terwijl je dit doet, nip je van een lekkere cocktail. Populaire rooftop bars zijn Heli, Mai bar, Bridge bar, Skybar en Luna. De laatste twee hebben niet alleen een bar op het dak, maar ook een zwembad. Wil je nog iets meer uitgeven, ga dan naar een rooftop bar met infinity pool. Die zien er waanzinnig uit.

Twin Towers

Zoek een afbeelding van Kuala Lumpur en de kans is groot dat de iconische Petronas twin towers erop staan. Deze gebouwen zijn maar liefst 452 meter hoog en waren daarmee een tijd de hoogste gebouwen ter wereld. Naast de torens ligt een leuk parkje, waar je ze van dichtbij kunt bekijken. Je kunt naar de brug en het observatieplatform op de 86ste verdieping gaan. Vanaf het observatieplatform heb je een schitterend uitzicht over Kuala Lumpur.


Kuala Lumpur


Overnachten in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur heeft een grote Chinatown, die zeer populair is onder backpackers. Behalve de nachtmarkt en de goede eetgelegenheden, is hier namelijk ook een groot aantal betaalbare hotels, hostels en guest houses. Zeker als je backpackreis in Kuala Lumpur begint, raden we je aan van tevoren een kamer te boeken, zodat je na een lange vlucht niet hoeft te zoeken naar accommodatie. In onze Reisgids Maleisië staan de leukste hostels van Kuala Lumpur vermeld.

Reisgids Maleisië

Hoe kom ik er?

Kuala Lumpur heeft directe en goede verbindingen met Europa. De stad is daarom een prima keuze als startpunt van je reis door Maleisië of Azië. Vanaf het vliegveld in Kuala Lumpur gaan er ook veel vluchten naar andere grote steden in Azië. Je kunt je reis vanuit Kuala Lumpur dus gemakkelijk vervolgen per vliegtuig. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Maleisië.

Als je vanuit Singapore naar Kuala Lumpur reist, kun je het best de trein nemen. Deze doet ongeveer zes uur over de reis.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal