Van Kuala Lumpur naar Cameron Highlands

Van Kuala Lumpur naar Cameron Highlands

Veel backpackers beginnen hun reis door Maleisië in de hoofdstad Kuala Lumpur en reizen van daaruit naar overige populaire bestemmingen in het land. Een van die plekken zijn de Cameron Highlands, bekend van de mooie theeplantages en het verkoelende klimaat. De meest logische manier om van Kuala Lumpur naar de Cameron Highlands te reizen is per rechtstreekse bus, maar je kunt ook kiezen voor een combinatie van trein en taxi.

Zo reis je van Kuala Lumpur naar Cameron Highlands:

1) Bus

Net als op veel andere routes in Maleisië is de bus het meest comfortabele en goedkoopste vervoermiddel tussen Kuala Lumpur en de Cameron Highlands. Vrijwel alle bussen vertrekken vanaf de grote Terminal Bersepadu Selatan ten zuiden van het stadscentrum. Unititi Express en CS Travel & Tours zijn de twee maatschappijen die deze route diverse keren per dag voor hun rekening nemen. De bussen doen ongeveer vijf uur over de rit naar Tanah Rata, een plaats die midden in de Highlands ligt. Een ticket kost je omgerekend zo’n €9.

Kaartje kopen: Op het busstation zelf en via 12Go.Asia als je van tevoren zeker wil zijn van je plaats.


2) Trein en taxi

Deze optie pakt alleen voordelig uit als je met meerdere personen reist. Je trip begint op het treinstation van Kuala Lumpur, waar je voor €6 de trein naar Kampar kunt nemen. Deze trein rijdt ieder uur en de reis duurt ongeveer twee uur. Vanaf Kampar kun je verder reizen met de taxi naar Tanah Rata in de Cameron Highlands. Je kunt van tevoren met de chauffeur een afspraak maken over de prijs, omdat de afstand vrij groot is. De rit zou ongeveer €30 moeten kosten. Je kunt ook de trein naar Ipoh nemen om vanuit hier verder te reizen naar de Cameron Highlands. Ipoh is een leuke stad om een dag of twee in door te brengen.

Kaartje kopen: Treintickets kun je gemakkelijk reserveren via 12Go.Asia.


Meer over deze bestemmingen: