Bezienswaardigheden Maleisië

Bezienswaardigheden Maleisië

Maleisië is een ontzettend divers land waar veel te zien is. Je zou meerdere weken in het land door kunnen brengen om alles wat het te bieden heeft te bekijken. Als je tijdens het backpacken maar beperkt de tijd hebt, kun je bij een paar hoogtepunten kiezen. Daarom hebben we onze favoriete bezienswaardigheden van Maleisië voor je op een rij gezet.

Mount Kinabalu

Deze ruim 4.000 meter hoge berg ligt vlakbij de stad Kota Kinabalu in de deelstaat Sabah, Borneo. Rond de berg kun je meerdere trekkings maken. Het is de op een na hoogste berg van Zuidoost-Azië, dus het is een pittige klim. Eenmaal boven wordt je beloond met een fantastisch uitzicht over de omgeving.

Kota Kinabalu 1


Malakka

Malakka is een stad met veel goed bewaarde gebouwen. Er zijn opmerkelijk veel Nederlandse invloeden, wat altijd grappig is om te zien aan de andere kant van de wereld. Bovendien is de stad goed bereikbaar vanuit Kuala Lumpur.

Malakka 1


Petronas Twin Towers

De iconische gebouwen die hoog boven de stad uitsteken zijn absoluut een bezoek waard tijdens je verblijf in Kuala Lumpur. Je kunt bijna helemaal naar boven gaan om vanuit daar de stad goed te bekijken. Een foto maken van dit nationale symbool is natuurlijk ook een must.

Kuala Lumpur 3


Langkawi

Je kunt natuurlijk de hele dag op het strand liggen op Langkawi, maar er is ook ontzettend veel moois te zien. Zo zijn er een paar schitterende watervallen, bergen en valleien die je kunt bezoeken. Ook zijn er aantal rijstvelden te zien.

Langkawi 1


Sipadan

Een absolute aanrader is Sipadan. Met name duiken rondom dit eiland is prachtig. Dit gebied wordt door duikliefhebbers één van de beste duikspots ter wereld genoemd. Voor ons is dit eiland daarom een hoogtepunt. De tropische vissen in combinatie met de mooie stranden en het heldere water maken dit een geweldige bezienswaardigheid.

Sipadan 1


Georgetown

In Georgetown, de hoofdstad van het eiland Penang, is de bijzondere street art het hoogtepunt. Een kunstenaar heeft hier op een unieke manier dagelijkse voorwerpen geïntegreerd in zijn kunst. Maak een wandeltocht door de stad om deze street art te bewonderen.


Cameron Highlands

Heb je genoeg rijstvelden gezien in Azië? In de Cameron Highlands zie je een welkome afwisseling. Op deze heuvels liggen namelijk mooie, groene theevelden. Leuk om even te bekijken.


Nationale parken

Met name Borneo staat bekend om haar schitterende flora en fauna. Dit zie je terug in haar nationale parken. Bekende voorbeelden hiervan zijn het Bako National Park, het Gunung Mulu National Park en het Lambir Hills National Park.


Reisgids Maleisië

Lees verder over Maleisië