Redang

Redang

Redang is een eilandengroep aan de oostkust van Maleisië, met één hoofdeiland. Je reist vooral af naar Redang voor de goede duik- en snorkelmogelijkheden. Het water rondom het eiland is prachtig en er is veel te zien als je gaat duiken. Redang ligt iets ten zuiden van de Perhentian eilanden, welke ook bekend staan om de mooie onderwaterwereld. Echter, wanneer je Perhentian vergelijkt met Redang, kunnen we concluderen dat je op Redang net iets beter kunt duiken. Perhentian is daarentegen over het algemeen meer geschikt voor backpackers, vooral omdat het daar goedkoper is. Nog een belangrijke opmerking: Let erop dat vanwege de moesson Redang van 1 november tot en met 1 maart grotendeels gesloten is.

Duiken en snorkelen

Het kraakheldere water, mooie koraal en de enorme diversiteit aan vissen, maken Redang een fantastische duikbestemming. Het staat zelfs bekend als een van de beste duiklocaties van Maleisië. Daardoor wordt bijna overal op het eiland duikles aangeboden, of kun je in ieder geval duikspullen huren. Er zijn spots voor zowel beginners, als voor de meer ervaren duikers. Je kunt hier ook je PADI halen, alhoewel dit op andere locaties goedkoper is. Hoewel je beter kunt snorkelen op Perhentian Island, is dit ook zeker mogelijk op Redang. Snorkelspullen kun je eenvoudig huren bij een van de resorts. Je vindt mooie koraalriffen aan de oostkant van het eiland. Iets ten zuiden van het eiland ligt het Marine Park. Hier kun je rondom een wrak snorkelen. Verder kun je met snorkelen rondom Redang ook gemakkelijk zeeschildpadden, inktvissen, grote garnalen, steenvissen en heel veel vissen spotten.


Redang


Redang


Verdere activiteiten

Hoewel het eiland voornamelijk populair is door de goede duik- en snorkelmogelijkheden, leent het zich ook uitstekend voor mooie wandelingen. Vraag om een kaart bij één van de resorts en volg de paden hierop. Voor een mooi uitzicht over het eiland kun je een hike doen naar de top van de Redang Hill, welke je vindt op bijna 360 meter hoogte. Ook kun je een kajak huren en aanmeren bij een van de vele verlaten stranden. Het water onder je is zo helder, dat je zelfs vanuit je kajak vissen kunt zien. Het is niet mogelijk om te waterskiën of jetskiën, maar met een goede reden: dit is namelijk om het koraal te beschermen.

Vervoer op Redang

Er zijn nauwelijks wegen op het eiland en er is daarom ook geen sprake van openbaar vervoer. Rondom het strand Pasir Panjang kun je lopend de verschillende faciliteiten bereiken. Als je naar een ander strand wilt kun je het beste een boot nemen. Ook is er een pad door de jungle dat je kunt volgen. Leuk om te doen en een goede manier om meer van het eiland te zien.


Redang


Overnachten op Redang

Je overnachting op Redang dien je al van te voren te boeken, vaak in een pakketje van minimaal twee nachten inclusief je maaltijden en de boottocht. De prijzen van een overnachting liggen ook een stuk hoger dan op Perhentian. Je vindt dan ook veel meer backpackers op Perhentian dan op Redang. Je kunt ook iets regelen in Kuala Terengganu, op het vasteland. Tevens kun je online alvast een kamer reserveren. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Maleisië

Hoe kom ik er?

Neem vanaf Merang de boot naar Redang. Merang is goed te bereiken vanaf Kuala Terengganu, wat weer goed te bereiken is per vliegtuig of bus vanaf andere steden op het schiereiland Maleisië.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.