Stranden Maleisië

Stranden Maleisië

Maleisië beschikt niet over de allermooiste stranden van Azië, een titel die buurlanden als Indonesië en Thailand wel meer verdienen. Toch zijn er genoeg hele mooie stranden te vinden. Met name op het schiereiland Maleisië en haar net buiten de kust gelegen eilanden zijn er leuke stranden gevestigd. Dit zijn onze favoriete stranden van Maleisië.

Tanjung Rhu Beach

Op Langkawi vind je een aantal van de mooiste stranden van Maleisië. Tanjung Rhu Beach is niet het grootste strand van het eiland, maar wat ons betreft wel het mooiste. Het strand ligt in het noordoosten van Langkawi, ver weg van de meeste accommodaties. Hierdoor is het lekker rustig op Tanjung Rhu Beach. Ook de ligging in de baai maakt het een mooi strand.


Turtle Sanctuary Beach

Dit afgelegen, rustige strand op Perhentian Besar is het beste met een snorkeltocht te bezoeken. Zoals de naam al doet vermoeden zijn er schildpadden te zien, wat het strand extra speciaal maakt. Het witte zand en de mooie omgeving maakt het strand nog mooier.


Teluk Chempedak

Dit strand ligt in Kuantan. Deze stad wordt nog niet zo veel door reizigers bezocht, maar heeft toch een aantal leuke dingen te bieden. Zo beschikt de stad over een heel mooi strand; Teluk Chempedak. Het is een lang en breed strand, waar je heerlijk een dagje kunt relaxen. In tegenstelling tot een aantal bekende toeristische stranden zie je hier voornamelijk lokale mensen relaxen op het strand.

stranden maleisië


Long Beach

Long Beach is het bekendste strand van Perhentian Kecil. Het is een prachtig strand, met wit zand en een fraaie vorm. Rondom dit strand zijn ook de meeste voorzieningen van Perhentian Kecil gelegen.

stranden maleisie


Cherating Beach

Cherating ligt ten noorden van het grotere Kuantan. De goede golven maken Cherating een populaire bestemming onder surfers in Maleisië. Het mooie strand is tegenwoordig echter ook een bredere groep populair. Toch raden we een bezoek voornamelijk aan als je wilt surfen, anders zijn er mooiere stranden te vinden in Maleisië.

leukste stranden maleisie


Coral Beach

Dit strand behoort absoluut tot de mooiste stranden van het eiland Pangkor. Wit zand, een fraaie groene omgeving en helder water maken dit een populaire keuze. Omdat er nog niet zoveel toeristen op Pangkor af komen is het hier meestal ook lekker rustig. Blijf na een dagje op het strand zeker even hangen om de fraaie zonsondergang te bekijken.

coral beach


Reisgids Maleisië

Cenang Beach

Cenang Beach is het bekendste en grootste strand van Langkawi. Het is een fijn strand als je een dag op het strand wilt liggen, een ligbedje wilt huren en veel andere faciliteiten in de omgeving wilt. Het is namelijk ook het meeste commerciële en drukste strand van het eiland.

cenang beach


Tanjung Aru Beach

Tanjung Aru is het populairste strand van de stad Kota Kinabalu op Borneo. Het is niet het allermooiste strand van Maleisië, maar wel een leuke plek om wat tijd door te brengen als je in Kota Kinabalu bent. Het is een populair strand onder locals, die hier met name komen om de zonsondergang te bewonderen.

favoriete stranden maleisie


Batu Ferringhi Beach

Penang is een leuk, groot eiland maar beschikt niet over veel mooie stranden. Het strand van Batu Ferringhi is het bekendste strand van Penang. Een leuke optie als je op het eiland wat tijd wilt doorbrengen op het strand. Als je ook naar Langkawi reist vind je daar echter veel mooiere stranden.

top 10 stranden maleisie


Damai Beach

Damai Beach ligt nabij Kuching, gelegen op Borneo. Als je in deze regio bent en behoefte hebt aan wat tijd op het strand is het een prima optie, maar echt een top strand is het niet.

strand maleisie


Lees meer over Maleisië