Backpacken Maleisie

Backpacken Maleisie

Maleisië is een van de mooiste landen ter wereld en dit is niet bij velen bekend. Vergeleken met buurlanden Thailand en Indonesië wordt Maleisië een stuk minder vaak bezocht. In onze ogen een spijtige keuze van de mensen die er niet naartoe gaan. Maleisië heeft ongeveer alles wat je in een land zoekt. Het kent veel verschillende culturen en de bevolking is vriendelijk en gastvrij. De natuur in Maleisië is op veel plekken nauwelijks aangepast door de bevolking. De stranden zijn er nog schoon en ook de dieren leven hier nog in rust. Maleisië heeft een hele goede infrastructuur. Verder is het een heel veilig land. Bovendien is de hoofdstad Kuala Lumpur een absolute wereldstad. Veel backpackers denken dat Maleisië te duur is om te bezoeken. Dit is echter niet het geval. De prijzen zijn wel iets hoger dan de prijzen in andere Aziatische landen, maar als je als backpacker op een klein budget de moeite neemt goed te zoeken, heb je qua backpacken in Maleisië meer dan genoeg opties om goedkoop rond te komen.

Leukste locaties Maleisië

Backpacken in Maleisië

De veelzijdigheid en compleetheid van Maleisië maakt het land voor veel verschillende toeristen een geschikte bestemming. De vijf sterren resorts zijn aanwezig, maar er zijn ook genoeg guesthouses en andere goedkope opties voor backpackers. Uitgaan in Maleisië kan op – vaak iets wat afgelegen – plekken goed, maar het land is wel een stuk conservatiever dan bijvoorbeeld buurland Thailand.

Geografie

Het land is opgesplitst in twee delen. In het westen ligt het schiereiland Malakka, dat in het noorden grenst aan Thailand. Hier ligt onder andere de hoofdstad van Maleisië; Kuala Lumpur. Het oostelijke gedeelte van Maleisië ligt op het eiland Borneo. Dit is het op twee na grootste eiland van de wereld. Op Borneo liggen ook provincies van Indonesië en de staat Brunei.

Reisgids Maleisië

Het schiereiland Malakka

Vlakbij de hoofdstad Kuala Lumpur ligt de stad Malakka, waar je nog veel Nederlandse invloeden terug ziet. Een geweldige bestemming op dit schiereiland is de Cameron Highlands. Je kunt hier prachtige theevelden van dichtbij bewonderen. Hier niet ver vandaan ligt Taman Negara. Dit is het oudste regenwoud ter wereld en een ideale spot voor mooie wandelingen door de natuur. Daarnaast vind je aan deze kant van Maleisië ook een aantal ontzettend leuke eilanden. In het westen liggen de veel bezochte eilanden Penang en Langkawi. Ook buiten de oostkust van het schiereiland liggen leuke eilanden, zeker als je wilt duiken of snorkelen. Perhentian en/of Redang zijn dan goede keuzes.

Borneo

Het Maleisische gedeelte van Borneo bestaat uit de deelstaten Sarawak en Sabah. Het zuidelijke gelegen Sarawak is vooral populair onder natuurliefhebbers. Er liggen hier namelijk twee prachtige nationale parken; het Gunung Mulu National Park en het Bako National Park. Sabah is wat diverser. Hier kun je onder andere goed duiken bij Sipadan, de Mount Kinabalu beklimmen, naar het orang-oetan centrum gaan bij Sepilok en wilde dieren spotten vanaf de Kinabatangan rivier.


Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.


Vrijwilligerswerk in Maleisië

Vooral in Borneo lopen vrijwilligerswerk-projecten. In de schitterende natuur van dit eiland kun je verschillende natuur-projecten doen. Je kunt ook les geven aan kinderen en sport activiteiten organiseren. In je vrije tijd heb je de mogelijkheid om trekkings door de natuur te maken en hierbij wilde dieren spotten. Je kunt ook lekker aan het strand gaan liggen en af en toe gaan snorkelen. Op onze pagina over vrijwilligerswerk in Maleisië vind je meer informatie over de mogelijkheden die je hebt.

Wees sociaal

Share on Facebook3Pin on Pinterest1Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Nieuwste blogartikelen Maleisie