Backpacken Maleisie

Backpacken Maleisie

Maleisië is een van de mooiste landen ter wereld en dit is niet bij velen bekend. Vergeleken met buurlanden Thailand en Indonesië wordt Maleisië een stuk minder vaak bezocht. In onze ogen een spijtige keuze van de mensen die er niet naartoe gaan. Maleisië heeft ongeveer alles wat je in een land zoekt. Het kent veel verschillende culturen en de bevolking is vriendelijk en gastvrij. De natuur in Maleisië is op veel plekken nauwelijks aangepast door de bevolking. De stranden zijn er nog schoon en ook de dieren leven hier nog in rust. Maleisië heeft een hele goede infrastructuur. Verder is het een heel veilig land. Bovendien is de hoofdstad Kuala Lumpur een absolute wereldstad. Veel backpackers denken dat Maleisië te duur is om te bezoeken. Dit is echter niet het geval. De prijzen zijn wel iets hoger dan de prijzen in andere Aziatische landen, maar als je als backpacker op een klein budget de moeite neemt goed te zoeken, heb je qua backpacken in Maleisië meer dan genoeg opties om goedkoop rond te komen.

Leukste locaties Maleisië

Backpacken in Maleisië

De veelzijdigheid en compleetheid van Maleisië maakt het land voor veel verschillende toeristen een geschikte bestemming. De vijf sterren resorts zijn aanwezig, maar er zijn ook genoeg guesthouses en andere goedkope opties voor backpackers. Uitgaan in Maleisië kan op – vaak iets wat afgelegen – plekken goed, maar het land is wel een stuk conservatiever dan bijvoorbeeld buurland Thailand.

Vrijwilligerswerk in Maleisië

Vooral in Borneo lopen vrijwilligerswerk-projecten. In de schitterende natuur van dit eiland kan je verschillende natuur-projecten doen. Je kunt ook les geven aan kinderen en sport activiteiten organiseren. In je vrije tijd heb je de mogelijkheid om trekkings door de natuur te maken en hierbij wilde dieren spotten. Je kunt ook lekker aan het strand gaan liggen en af en toe gaan snorkelen. Op onze pagina over vrijwilligerswerk in Maleisië vind je meer informatie over de mogelijkheden die je hebt.


Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.


Geografie Maleisië

Het land is opgesplitst in twee delen. In het westen ligt Malakka, dat in het noorden grenst aan Thailand. Hier ligt onder andere de hoofdstad van Maleisië; Kuala Lumpur. Het oosten van Maleisië ligt aan de noordkant van het eiland Borneo. Borneo is het op twee na grootste eiland van de wereld. Op Borneo liggen ook gedeeltes van Indonesië en van de staat Brunei.

Eilanden Maleisië

Maleisië heeft een tropisch klimaat en honderden eilanden. Vele van deze eilanden kun je met een bootje bezoeken. Op het eiland kun je heerlijk op de ongerepte stranden liggen of je kunt gaan duiken in de schone zee. Vanuit de deelstaat Sabah op Borneo kun je deze eilanden en stranden goed bereiken. Op Borneo ligt Sarawak; bekend om haar schitterende en veelzijdige natuur. In het westen liggen de twee populaire grote eilanden; Penang en Langkawi.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Nieuwste blogartikelen Maleisie