Artistiek Georgetown op Penang

Artistiek Georgetown op Penang

Georgetown is de hoofdstad van het eiland Penang in Maleisië en telt zo’n 720.000 inwoners. Deze bijzondere stad wordt gekenmerkt door de koloniale bouwstijlen, welke te danken zijn aan de Engelse overheersing. De oude, vervallen gebouwen kunnen misschien wel een opknapbeurt gebruiken, maar geven wel een bijzonder beeld van hoe het er in het verleden aan toegegaan is. Sinds 2008 staat deze historische stad op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Streetart

Verspreid over Georgetown vind je tientallen muurschilderingen. Het merendeel van de muurschilderingen komt uit de hand van de Litouwse kunstenaar Ernest Zacharevic. Hij gebruikt objecten uit het dagelijks leven om zijn schilderingen een 3D effect te geven. De kunstwerken van Zacharevic worden hierdoor interactief en extra bijzonder. Vrijwel alle hotels en hostels beschikken over een plattegrond waar de locaties van de kunst op aangegeven staan. Loop een dagje rond, maak foto’s en geniet van dit openluchtmuseum.


Georgetown


Georgetown op Penang


Red Garden Food Court

Bij deze food court vind je gerechten uit allerlei verschillende werelddelen. Ideaal voor een avondje westers eten, maar je kunt ook genieten van de verse sushi, Indische eettentjes en de vele curry’s. Bestel iets lekkers bij een van de vele kraampjes, zoek een tafeltje uit in de hal en geniet van de gezellige drukte. Je vindt deze foodcourt op de Lebuh Leith.

Chew Jetty

Een klein en bijzonder visserswijkje dat op het water is gebouwd, dat is Chew Jetty. Dit stukje Georgetown is toeristisch maar zeker een bezoekje waard. Geniet van het mooie uitzicht, de souvenirwinkels en de authentieke vissers huisjes. Verbaas je daarnaast over de bouwstijl, sommige palen zijn inmiddels vervangen voor verfblikken. Dat dit niet de meest stabiele oplossing is, schijnt de bewoners weinig uit te maken.


Penang Maleisië


Meet the locals

Wil je echt kennismaken met Georgetown, dan doe je dit door contact te maken met de locals. Zij hebben de leukste tips en de mooiste verhalen. Koop een biertje voor slechts €1 bij Amtarabangsa en schuif je plastic stoeltje aan bij een willekeurige tafel. Verwacht geen hip barretje, het is meer een slijterij waar de goedkope drank gelijk genuttigd wordt voor de deur. Dit is dé plek waar locals en reizigers samenkomen en waar onvergetelijke avonden beginnen. Toch op zoek naar hippe barretjes, ga dan naar de nabijgelegen Love Lane.

Overnachten in Georgetown

Aan hostels en guest houses geen gebrek in Georgetown. De kwaliteit van deze accommodaties is erg hoog, er zijn meerdere ontzettend leuke hostels te vinden in de stad. Voor €5 tot €10 heb je in de goede hostels een bed in een dorm. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Maleisië