Backpack route Myanmar

Backpack route Myanmar

Als je deze backpack route door Myanmar volgt zie je de meeste hoogtepunten van dit fascinerende land. Je ziet op deze manier een aantal geweldige bezienswaardigheden, meerdere leuke steden en de prachtige natuur van Myanmar. We beginnen deze route in Yangon, makkelijk te bereiken vanuit andere steden in Azië. Bovendien eindig je de route door Myanmar in Mandalay, waar je het vliegtuig kunt pakken naar je volgende bestemming.

Onze backpack route Myanmar

Route Myanmar

1) Yangon
Yangon is de grootste stad van Myanmar. Je kunt er een aantal mooie bezienswaardigheden bekijken, zoals de Shwedagon pagode.

2) Yangon > Kyaiktiyo
Het is een kleine omweg om Kyaiktiyo te bereiken, maar dan wordt je wel beloond met de indrukwekkende Gouden Rots.

3) Kyaiktiyo > Bago
Reis door naar Bago. Ondanks een paar fraaie bezienswaardigheden geen leuke stad, maar wel een prima tussenstop.

4) Bago > Kalaw
Vanuit het bergdorpje Kalaw maak je een geweldige meerdaagse trekking naar Inle Lake.

5) Kalaw > Inle Lake
Het mooie Inle Lake is een leuke bestemming voor een paar dagen.

6) Inle Lake > Bagan
Bagan is onze favoriete bestemming van Myanmar. Over een groot oppervlakte liggen er honderden tempels verspreidt. Een luchtballonvaart bij zonsopgang hier is een van de mooiste dingen die je in Azië kunt doen.

7) Bagan > Mandalay
In de stad Mandalay kun je nog een aantal tempels en andere bezienswaardigheden bekijken.

Duur van je reis

Reken op minimaal twee weken voor deze reis, wij prefereren drie of vier weken. De afstanden in Myanmar zijn groot en het openbaar vervoer is niet altijd even snel.

Reisgids Myanmar

Naar het strand

“Leuk deze route, maar ik wil ook naar het strand!”. Bezoek dan de leuke kustplaats Ngapali. We hebben het niet meegenomen in deze backpack route, omdat het een behoorlijke omweg is. Echter is het wel een erg leuke bestemming. Het makkelijkst is om een een binnenlandse vlucht vanuit Yangon of Mandalay te nemen.

Combineren met andere routes

De beste manier om Myanmar te bereiken is met een vlucht vanuit Bangkok. Vanzelfsprekend kun je een bezoek aan Myanmar dus goed combineren met een bezoek aan Thailand, bekijk onze route door Thailand voor meer inspiratie. Als je meer tijd en geldt heb kun je ook andere landen in de regio meepakken, zie ook onze route door Zuidoost-Azië.