Pyin Oo Lwin

Pyin Oo Lwin

Op twee uur rijden van Mandalay ligt Pyin Oo Lwin. Dit dorp werd in 1896 gesticht door de Britten, die Myanmar hadden gekoloniseerd. De Britten waren op zoek naar een koeler verblijf voor in de zomer. In Mandalay kan het tijdens de zomermaanden namelijk ontzettend heet worden. Pyin Oo Lwin is wat hoger gelegen, waardoor het niet zo warm is. De – meeste – Britten zijn inmiddels weg, maar er hangt hier nog altijd een andere sfeer, wat het dorp een leuke bestemming maakt.

Bezienswaardigheden

Het hoogtepunt van Pyin Oo Lwin is de nationale tuin Kandawgyi. In deze botanische tuinen vind je honderden verschillende soorten bloemen. Het is zeker de moeite waard om hier een uurtje of twee door te brengen en het rustig aan te doen. Dat het niet zo drukkend warm hier is helpt daarbij. Andere specifieke bezienswaardigheden zijn hier niet echt te vinden. De koloniale gebouwen zijn wel mooi en brengen de sfeer in het dorp.


Pyin Oo Lwin


Pyin Oo Lwin


Markten

Breng zeker een bezoek aan een van de kleurrijke, lokale markten. Hier krijg je een betere indruk van het lokale leven hier. Bovendien kun je hier terecht om wat eten te kopen of wat goedkope souvenirs in te slaan.

Watervallen

In de omgeving van het dorp zijn een aantal hele mooie watervallen te verkennen. De Dee Doke watervallen zijn de mooiste, maar ook lastig te bereiken. Je bent nog wel twee uur onderweg vanuit het centrum. De Anisakan liggen dichterbij Pyin Oo Lwin en zijn makkelijk te bereiken. Beide watervallen liggen ten westen van het dorp, waardoor je een bezoek eventueel goed kan combineren.


Pyin Oo Lwin


Vervoer in Pyin Oo Lwin

Het dorp is dusdanig klein dat je de meeste afstanden wel lopend af kunt leggen. Als je wat verder weg overnacht of de omgeving van het dorp wilt verkennen kun je ook een scooter huren. Bijzonder hier is de aanwezigheid van paarden rijtuigen, waar je een tegen betaling een ritje kunt maken.

Overnachten in Pyin Oo Lwin

Er zijn genoeg accommodaties te vinden in Pyin Oo Lwin. In het centrum heb je de meeste keuze, maar ten zuiden van het centrum is de sfeer leuker. Ter plekke een kamer regelen is goed te doen, maar vooraf reserveren kan ook. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Hoe kom ik er?

Pyin Oo Lwin is het best te bereiken vanuit Mandalay. Neem dan de bus, deze doet er twee uur over. Als je vanuit Hsipaw komt doet de bus er drie uur over.

Ons oordeel
7/10

Pyin Oo Lwin is een redelijk leuke bestemming voor een dag of twee. Veel is er echter niet te doen. Alleen als je wat tijd over hebt is een bezoek aan te raden.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.