Rondreis Myanmar

Rondreis Myanmar

Naast backpacken is Myanmar ook een ideaal land voor een geweldige rondreis. Myanmar is een fantastisch land, absoluut een van onze favoriete landen in Azië. Een rondreis Myanmar is een goede manier om dit land te verkennen. Het is een groot land, maar de hoogtepunten liggen relatief dicht bij elkaar. Hierdoor is het goed mogelijk om binnen een enkele reis de leukste bestemmingen in Myanmar te bezichtigen.

De hoogtepunten

Het absolute hoogtepunt van je rondreis Myanmar is het bezoeken van Bagan. De duizenden tempels verspreidt over deze grote vlakte zijn een beeld om nooit te vergeten. Vooral met zonsopkomst is het hier magisch mooi. De indrukwekkendste individuele tempel vind je echter in Yangon. De Shwedagon Pagode behoort tot de meest bijzondere religieuze bouwwerken in Zuidoost-Azië. In de stad Yangon vind je ook oude koloniale wijken en andere interessante bezienswaardigheden. Sla tijdens de rondreis door Myanmar ook zeker niet Inle Lake over. Op dit mooie meer zie je vissersmannen aan het werken met hun unieke traditionele manier van vissen. Meer in het noorden van het Myanmar ligt de stad Mandalay. In en rondom deze grote stad zie je honderden oude tempels. Ook zul je hier overal boeddhistische monniken tegenkomen, dit blijft een bijzonder fenomeen.

De mogelijkheden

Myanmar is nog niet heel lang open voor toeristen. Het stijgt echter snel in populariteit, elk jaar komen er meer toeristen naar dit bijzondere land toe. Nog niet elk Nederlands reisbureau heeft een rondreis naar Myanmar in hun aanbod. Over een aantal jaar zal dit ongetwijfeld een ander verhaal zijn. De meeste rondreizen komen langs alle genoemde hoogtepunten, maar lees de programma’s goed door om te kijken wat bij jou wensen past.

Een rondreis Myanmar boeken

Gebruik voor het boeken van je rondreis Myanmar een van de onderstaande websites. Dit zijn onze favorieten sites voor een rondreis door fascinerende land.

Riksja Myanmar