Overnachten Myanmar

Overnachten Myanmar

Goedkoop overnachten in Myanmar was voorheen een grote uitdaging. Door het toegenomen toerisme is ook het aanbod in accommodaties snel gestegen. Hierdoor zijn er nu veel meer mogelijkheden en kun je ook als backpacker goed terecht in Myanmar. De prijzen liggen nog altijd wel wat hoger als in buurland Thailand of andere landen in Zuidoost-Azië. Als je al een redelijk vaste planning hebt met bestemmingen die je wilt bezoeken doe je er verstandig aan van te voren alvast een kamer te reserveren.

Aanbod in Myanmar

De afgelopen twee jaar zijn er veel nieuwe hostels bijgekomen in Myanmar. Waar er voorheen in bestemmingen als Inle Lake, Yangon en Mandalay slechts een enkel hostel was, zijn er nu meerdere leuke keuzes. De gemiddelde prijzen zijn hierdoor ook wat gedaald. Als alleenreizende backpacker kun je nu voor een goede prijs terecht op slaapzalen. Ideaal om nieuwe mensen te ontmoeten en om de kosten laag te houden.

Naast deze hostels zijn er ook volop guest houses te vinden in Myanmar. Als er geen hostels beschikbaar zijn, of als je gewoon liever in een guest house overnacht kun je hier in de meeste bestemmingen wel terecht. Tevens zijn er veel goedkope hotels, met name in de grotere steden.

Wanneer reserveren?

Tegenwoordig staan de meeste accommodaties wel op de bekende sites. Waar veel backpackers vroeger bij aankomst in de bestemming de hostels langs gingen voor een kamer is dit tegenwoordig veel minder het geval. Wij raden altijd aan zo min mogelijk vooruit te plannen, maar wel een overnachting te boeken als je 100% zeker weet dat je op een bepaalde datum op die bestemming bent. Dit hoef je thuis dus niet te regelen, maar kan gewoon een paar dagen van te voren als je al in Myanmar bent. Een handige website om hiervoor te gebruiken is Trivago. Hier worden alle aanbieders vergeleken, waardoor je de goedkoopste prijs hebt.

Onze favoriete hostels

In onze Reisgids Myanmar lichten we per bestemming onze favoriete hostels in Myanmar uit. Dit ebook houden we up-to-date met het actuele hostel aanbod. Bovendien vermelden we per bestemming de gemiddelde prijs voor een overnachting voor de verschillende soorten accommodaties en beschrijven we wat de leukste buurten in de bestemming zijn om te overnachten.