Bago

Bago

Bago – ook Pegu genoemd – was vroeger een hoofdstad van het zuiden van Myanmar. Dit zie je goed terug in de vele tempels en andere religieuze bouwwerken die je tegenkomt in de stad. Veel van deze bezienswaardigheden zijn recentelijk gerenoveerd, waardoor ze er zo goed als nieuw uitzien. Dit is niet het geval, de monumenten zijn vaak enkele eeuwen oud. De bezienswaardigheden zijn de belangrijkste reden om de stad te bezoeken, verder is niet zo veel te beleven. De voormalige hoofdstad ligt op een busrit van twee uur van – de tevens voormalige hoofdstad – Yangon. Je kunt Bago daardoor makkelijk als een dagtrip bezoeken, maar het wordt vaker aangedaan als tussenstop in de route naar het noorden.

Bezienswaardigheden

Er zijn meerdere bezienswaardigheden die je kunt bekijken in Bago. Een daarvan is de Shwethalyaung Boeddha. Dit is een gigantisch beeld van een liggende Boeddha. Misschien nog wel indrukwekkender is Kyaik Pun. Dit zijn vier grote zittende beelden van Boeddha, die met de rug tegen elkaar aan zitten. Een bijzonder plaatje, dat je zeker even moet bekijken. De Shwemawdaw pagode lijkt enigszins op de Shwedagon pagode in Yangon. De pagode in Bago is zelfs iets groter, maar wel minder indrukwekkend.


Bago


Bago


Tussenstop

De stad wordt dus veel bezocht als tussenstop naar het noorden. Bago is goed bereikbaar vanuit Yangon. Vanuit hier kun je dan doorreizen naar Inle Lake bijvoorbeeld. Ook kun je vanuit Bago naar de unieke Gouden Rots van Kyaiktiyo, dit is echter nog wel een uur of drie reizen met de bus.

Vervoer in Bago

De meeste bezienswaardigheden liggen over een groot oppervlakte verspreidt. We raden daarom aan om een fiets of een scooter te huren, zodat je gemakkelijker bij de verschillende hoogtepunten komt. Ook rijden er gedeelte tuktuks rond, die je voor 200 kyat graag meenemen.


Bago


Overnachten in Bago

Er zijn niet veel accommodaties in Bago. Er zijn een paar redelijk goedkope hotels, maar verwacht hier geen mooie kamer voor. Vooraf een kamer reserveren kan dus goed van pas komen. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Myanmar

Hoe kom ik er?

Vanuit Yangon doet de bus er twee uur over naar Bago. De bus uit Mawlamyine doet er zes uur over en de bus uit Mandalay negen uur.

Ons oordeel
5/10

Bago is een echte doorreisstad. Hoewel er op zich een paar leuke bezienswaardigheden te zien zijn, kun je de stad door het totale gebrek aan sfeer beter overslaan.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.