Bago

Bago

Bago – ook Pegu genoemd – was vroeger een hoofdstad van het zuiden van Myanmar. Dit zie je goed terug in de vele tempels en andere religieuze bouwwerken die je tegenkomt in de stad. Veel van deze bezienswaardigheden zijn recentelijk gerenoveerd, waardoor ze er zo goed als nieuw uitzien. Dit is niet het geval, de monumenten zijn vaak enkele eeuwen oud. De bezienswaardigheden zijn de belangrijkste reden om Bago te bezoeken, verder is niet zo veel te beleven. De stad ligt op een busrit van twee uur van Yangon. Je kunt Bago daardoor makkelijk als een dagtrip bezoeken, maar het wordt vaker aangedaan als tussenstop in de route naar het noorden.

Bezienswaardigheden

Er zijn meerdere bezienswaardigheden die je kunt bekijken in Bago. Een daarvan is de Shwethalyaung Boeddha. Dit is een gigantisch beeld van een liggende Boeddha. Misschien nog wel indrukwekkender is Kyaik Pun. Dit zijn vier grote zittende beelden van Boeddha, die met de rug tegen elkaar aan zitten. Een bijzonder plaatje, dat je zeker even moet bekijken. De Shwemawdaw pagode lijkt enigszins op de Shwedagon pagode in Yangon. De pagode in Bago is zelfs iets groter, maar wel minder indrukwekkend.


Bago


Bago


Bago als tussenstop

De stad wordt dus veel bezocht als tussenstop naar het noorden. Bago is goed bereikbaar vanuit Yangon. Vanuit hier kun je dan doorreizen naar Inle Lake bijvoorbeeld. Ook kun je vanuit Bago naar de unieke Gouden Rots van Kyaiktiyo, dit is echter nog wel een uur of drie reizen met de bus.

Overnachten in Bago

Er zijn niet veel accommodaties in Bago. Er zijn een paar redelijk goedkope hotels, maar verwacht hier geen mooie kamer voor. Vooraf een kamer reserveren kan dus goed van pas komen. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.


Bago


Reisgids Myanmar

Hoe kom ik er?

Vanuit Yangon doet de bus er twee uur over naar Bago. De bus uit Mawlamyine doet er zes uur over en de bus uit Mandalay negen uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal