Chaung Tha

Chaung Tha

Hoewel Myanmar wellicht vooral bekend is om de boeddhistische cultuur, tempels en bergen, vind je hier ook verschillende strandbestemmingen. Een ervan is Chaung Tha, een plaats die 250 kilometer bij Yangon vandaan ligt.

Strand

De toeristen die hier heen komen, zoeken met name het strand op. Hoewel het niet een hagelwit strand uit een reisbrochure is, is dit wel een perfecte plek om te ontspannen. Samen met de locals kun je hier voetballen, eten en zwemmen in de Andaman Zee. Er zijn ook rubberen banden te huur, waarmee je rond kunt drijven in zee. Bij het strand staan een pagode en stoepa die gebouwd is op een rots.

Je zult tijdens je trip door Azië mooiere stranden tegenkomen waar ook meer activiteiten te doen zijn, maar het voordeel van dit strand is de afwezigheid van hordes toeristen.

Net voor de kust kun je snorkelen tussen rotsformaties en koraal, en je kunt ook met een lokale bootsman naar een goede snorkelplek varen. Bij New Chaung Tha Hotel is meer informatie verkrijgbaar en kun je je snorkeltrip regelen.


Chaung Tha


Chaung Tha


Vervoer in Chaung Tha

Je kunt binnen deze kustplaats bijna alles wel lopend bereiken. Je loopt van je accommodatie gemakkelijk naar het strand of een restaurant. Als je toch wat grotere afstanden wilt afleggen kun je voor een paar euro per dag een fiets huren. Tevens zijn er kajaks te huur, waarmee je de zee en kustlijn op eigen houtje kunt verkennen.

Eten

De lokale specialiteiten in Chaung Tha zijn vis en andere zeedieren, die verkrijgbaar zijn bij verschillende restaurants en stalletjes bij het strand. Annawar Pathei Sea Food Restaurant is een favoriet van velen, maar er zijn voldoende andere plekken om tegen aantrekkelijke prijzen van goede vis te genieten.


Chaung Tha


Overnachten in Chaung Tha

Er zijn nog geen hostels gevestigd in Chaung Tha. Wel zijn er een aantal betaalbare accommodaties, waar je voor ongeveer €20 per nacht een simpele kamer hebt. Ook zijn er meerdere duurdere, luxere resorts waar je terechtkunt.

Hoe kom ik er?

Vanuit Yangon rijden rechtstreekse bussen, die vijf tot zes uur onderweg zijn naar Chaung Tha. Als je vanaf andere plaatsen naar Chaung Tha wil gaan, kun je het beste overstappen in Yangon.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.