Ngapali

Ngapali

Myanmar heeft dan wel een bijzonder lange kustlijn, maar veel mooie stranden zijn er in het land niet te vinden. In Ngapali vind je deze echter wel, het is de leukste kustplaats van het land. Naast deze mooie stranden spreekt ook de bijzonder relaxte sfeer veel backpackers aan. Als je van witte stranden, een relatief authentieke omgeving en veel rust houdt is Ngapali een leuke tussenstop in Myanmar. Een nadeel is wel dat je een omweg moet maken om de kustplaats te bezoeken, het ligt niet echt op een logische route in combinatie met de andere hoogtepunten in Myanmar.

Zien en doen

Er is niet gek veel te doen in Ngapali, de meeste uren van de dag zul je chillend op het strand doorbrengen. Als je toch even wat anders wilt doen is het leuk om het vissersdorpje Jade Taw te bekijken. Voor een mooi uitzicht over de regio kun je de tocht naar de witte stoepa afleggen. Zeker bij warme temperaturen is het nog een redelijk pittige beklimming, maar het is het waard. De liefhebbers van snorkelen kunnen ook aan hun trekken komen in Ngapali. Het is lang niet zo mooi als in vele andere bestemmingen in Azië, maar zeker wel een leuke ervaring.


Ngapali


Ngapali


Seizoenen

Houd rekening met het klimaat als je een bezoek aan Ngapali plant. In het regenseizoen – van half mei tot half september – is een bezoek een stuk minder leuk. Sowieso is op het strand liggen als het regent toch wat minder leuk dan in de zon. Bovendien zijn in deze periode veel hotels ook dicht en is het lastiger om er te komen. Het hoogseizoen is van november tot maart, maar zelfs dan is het verre van druk te noemen.

Vervoer in Ngapali

Je kunt elektrische scooters of fietsen huren om je in deze omgeving te verplaatsen. Dit is met name handig als je accommodatie wat afgelegen ligt, of als je nabijgelegen dorpjes wilt bezoeken. Als je dit niet van plan bent heb je niet per se vervoer nodig, je kunt dan lopend alles wel bereiken. Er rijden ook gedeelde tuktuks rond, die met name voor langere afstanden een goede optie zijn.


Ngapali


Eten in Ngapali

De beste plek in Myanmar om te genieten van seafood is toch wel Ngapali. Al vroeg in de ochtend gaan de vissersboten op pad om te kijken wat ze die dag weer kunnen binnenhalen. Ga bijvoorbeeld naar restaurants als Ambrosia of Seagull waar je in principe gewoon vraagt wat ze die ochtend hebben gevangen, verser kan niet.

Geen fan van vis? Ga dan naar Jone’s Pizza. Een verrassing midden in Ngapali. Het duurt even maar dan toveren ze wel heerlijke pasta’s, pizza en calzones op tafel.

Overnachten in Ngapali

Helaas is Ngapali geen goedkope bestemming om in te overnachten. De goedkoopste kamers kosten al gauw een euro of 20 en voor die prijs heb je niet eens veel keuzes. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Myanmar

Hoe kom ik er?

Het dichtstbijzijnde vliegveld is dat van Thandwe. Alle luchtvaartmaatschappijen van Myanmar vliegen naar dit vliegveld, dus je hebt prima verbindingen. Vooral tijdens het hoogseizoen gaan er regelmatig vliegtuigen. Deze binnenlandse vluchten zijn ook goed betaalbaar. Bekijk ook onze tips over het boeken van vliegtickets in Myanmar.

Je kunt vanuit Yangon de bus naar Ngapali nemen. Voorheen was dit met zo'n achttien uur over slechte wegen echter geen pretje. Dankzij verbeterde wegen en nieuwe VIP-bussen is deze route vandaag de dag aantrekkelijker. Je doet er nu twaalf tot zestien uur over, afhankelijk van het verkeer.

Ons oordeel
7/10

Ngapali is de leukste strandbestemming van Myanmar. Je moet een kleine omweg maken om het te bezoeken, maar als je wat strand wilt meepakken tijdens je reis door Myanmar zit je hier goed.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.