Bezienswaardigheden Myanmar

Bezienswaardigheden Myanmar

Myanmar heeft een aantal bijzonder mooie bezienswaardigheden. Het land heeft een rijke geschiedenis. In het verleden zijn en daardoor vele prachtige tempels gebouwd. In tegenstelling tot een aantal andere landen in Zuidoost-Azië, zijn de meeste tempels goed bewaard gebleven. Door het hele land door kun je genieten van deze bouwwerken, maar ook van de bezienswaardigheden gecreëerd door de natuur. Dit zijn onze favoriete bezienswaardigheden in Myanmar:

Shwedagon Pagode

De Shwedagon Pagode is hét hoogtepunt van Yangon en zeker ook een van de hoogtepunten van Myanmar. De pagode is liefst 98 meter hoog en gemaakt van 50.000 kilo bladgoud. Alsof dat niet genoeg is de pagode ook nog bedekt met duizenden edelstenen. Vanuit bijna elke locatie in de stad is de Shwedagon Pagode te zien, maar een bezoek aan Yangon is niet compleet zonder de pagode van dichtbij te zien.

Yangon 1


Bagan

In Bagan draait het niet zozeer om één tempel maar om de indrukwekkendheid van de duizenden tempels die je er ziet. In deze voormalige hoofdstad van het Birmese rijk, zijn ruim 3000 tempels gebouwd. Ze zijn niet allemaal meer in goede staat, maar de meeste zijn goed gerestaureerd. De zonsondergang boven Bagan bekijken is een must. Ook een tochtje met een luchtvaartballon is erg leuk.

Bagan


Inle Lake

Inle Lake is het grootste meer van Myanmar. Hier vind je geen tempels of andere indrukwekkende bouwwerken. Wel kun je hier genieten van de prachtige natuur en het authentieke Myanmar. De bevolking leeft hier in paalwoningen op het meer, uniek om te zien. Maak een boottocht en verken dit mooie meer.

Inle Lake 2


Mrauk U

Mrauk U is moeilijk bereikbaar, wat ook gelijk een van de charmes van deze stad is. Vanwege de geïsoleerde ligging wordt het leven minder beïnvloed door het toerisme en het veranderende leven in Myanmar. Het leukste aan Mrauk U zijn echter de tempels. Het zijn er weliswaar niet zo veel als in Bagan, maar ook hier is de pure hoeveelheid van tempels al indrukwekkend. Bovendien zijn er ook een aantal grote tempels, die op zich zelf Mrauk U al bijzonder maken.

Mrauk U


Mt Kyaiktiyo

De weg omhoog naar Mt Kyaiktiyo is zwaar, maar eenmaal boven besef je dat het de spierpijn absoluut waard is. Mt Kyaiktiyo, ofwel de Golden Rock, ligt namelijk bovenop een heuvel en geen kleine heuvel ook. De naam Golden Rock beschrijft deze bezienswaardigheid al goed, deze foto nog beter:

Kyaiktiyo 1


Lees verder over Myanmar