Mrauk U

Mrauk U

In het westen van Myanmar ligt Mrauk U. Het stadje staat bekend om haar tempels en ruïnes. Even mooi als Bagan is het zeker niet, maar voor liefhebbers van tempels en diegene die een andere regio van het land willen verkennen is het zeker een leuke bestemming. Veel andere toeristen zal je niet tegenkomen in Mrauk U. De lastige bereikbaarheid zorgt ervoor dat slechts enkele duizenden toeristen de stad jaarlijks bezoeken. Dit aantal groeit echter wel.

Bezienswaardigheden in Mrauk U

De tempels en ruïnes zijn over een groot gebied verspreid. Ten noorden van het centrum van de stad ligt Shittaung Paya. Dit is te voet makkelijk bereikbaar vanuit het centrum. Vanuit hier kun je veel andere tempels bezoeken, waaronder andere hoogtepunten als Dukkanthein Paya en Mahabodhi Shwegu. Voor de andere tempels is het verstandiger om een fiets te huren, of wat ander lokaal transport te regelen. Begin je ontdekkingstocht bij Shittaung Paya. Dit is een indrukwekkend gebouwd, met veel kleine pagodes. Vanaf hier kun je zelf wat andere tempels verkennen. Je kunt ook een gids huren. Er staat niet bij alle tempels een uitleg – of überhaupt de naam van de tempel – wat de behoefte aan een gids vergroot. De gidsen hier spreken goed Engels en kunnen je veel vertellen over de lokale geschiedenis.


Mrauk U


Mrauk U


Vervoer in Mrauk U

Je kunt ter plekke een fiets huren om een groter oppervlakte te verkennen. Deze zijn bij de meeste hotels te huur. Als je liever niet zelf wilt rijden kun je ook een ritje maken op een fietstaxi of per paardenkoets. Ook kun je georganiseerde tours volgen met een gids.

Overnachten

Er zijn niet heel veel accommodaties in Mrauk U, maar de keuzes die je hebt zijn wel goed betaalbaar. Er zijn een paar goedkope hotels, maar ook een aantal guest houses gericht op backpackers. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Myanmar

Hoe kom ik er?

Je kunt Mrauk U bereiken met de boot vanuit Sittwe. Met de speedboot ben je twee uur onderweg en met langzamere, goedkopere boten vier tot zeven uur. Sittwe is onder andere te bereiken met een binnenlandse vlucht vanaf Yangon.

Mrauk U is het gemakkelijkste bereiken met de bus. Vanuit Bagan (Nyuang U) neem je eerste de bus naar Magwe, welke er ruim drie uur over doet. Vanaf hier neem je de nachtbus naar Mrauk U. Dit is nog een lange busrit, van veertien tot twintig uur. Ook vanuit Sittwe kun je met de bus naar Mrauk U reizen.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.