Hpa-An

Hpa-An

In het zuiden van Myanmar ligt het rustige Hpa-An. Het is een van de weinige bestemmingen in Myanmar met een typische backpack sfeer. Er komen weinig toeristen op de stad af. De toeristen die er wel komen zijn voornamelijk backpackers en geen middenklasse toeristen, die je wel in de populaire bestemmingen in Myanmar tegenkomt. Hpa-An zelf is weinig bijzonder, de relaxte sfeer is eigenlijk het leukst aan de hele stad. De omgeving van Hpa-An is echter de reden om de stad te bezoeken. Er zijn verschillende bergen en grotten in de regio die je kunt verkennen, wat bijzonder leuk is om te doen.

Hpa-An zelf

In de stad is dus niet heel veel te doen. Breng wel een bezoek aan de ontzettend leuke ochtend markt. Hier kan je wat kleding kopen en vooral veel lekker eten. Hierna kan je de Shweyinhmyaw pagode verkennen, maar dit zal niet de mooiste pagode zijn die je in Myanmar ziet. Verder kan je in Hpa-An vooral goed relaxen en genieten van de sfeer. De lokale bevolking is in heel Myanmar vriendelijk, maar in Hpa-An misschien wel het vriendelijkst.


Hpa-An 1


De omgeving

We raden bijna altijd aan om de hoogtepunten op eigen houtje te verkennen, maar hier maken we een uitzondering. Het Soe Broters Guesthouse – tevens de beste keuze om te overnachten – organiseert verschillende tours naar de omgeving. Deze zijn goed betaalbaar en goed georganiseerd. Zelf een tuk-tuk huren voor een dag is ook een optie. Het hoogtepunt is Mt Zwegabin. Op de top van deze berg is een klooster gevestigd. Na een lange klim wordt je vanaf daar beloond met een schitterend uitzicht over het karstgebergte. Onderweg wordt je lastig gevallen door apen, maar dit voegt eigenlijk ook wel wat toe aan de beleving.

Overnachten in Hpa-An

De mogelijkheden tot overnachten in Hpa-An zijn zeer beperkt. Soe Broters Guesthouse is dus de beste keuze voor backpackers. Daarnaast zijn er nog een aantal hotels, maar deze zijn redelijk prijzig. Als je vooraf een kamer wilt reserveren kan je het beste Booking.com gebruiken.

Overnachten Hpa-An

Hpa-An 2


Thailand

Als je vanuit Thailand over land de grens oversteekt bij Mae Sot/ Myawaddy ligt Hpa-An op een logische route richting Yangon. Steeds meer backpackers leggen deze route af, waardoor het aantal toeristen dat in Hpa-An komt stijgt. Toch is dit een leuke route om af te leggen en een goede optie om het zuiden van Myanmar mee te pakken tijdens je reis.

Hoe kom ik er?

Als je uit Mawlamyine komt is het een leuke optie om een longtail boten te nemen naar Hpa-An. Deze doet er twee uur over. Deze tocht kost 60,000 Kyat. Er passen tien mensen in de boot, dus met hoe meer dit je boot deelt hoe goedkoper het is.

De bus vanuit Mawlamyine duurt twee uur, vanuit Kyaikto is een rit van vier uur, de bus vanuit Bago doet er zes uur over en rechtstreeks vanuit Yangon is het een kleine acht uur.

Als je gelijk naar Hpa-An wilt vanuit de grensplaats Myawaddy kan je het beste een minivan pakken. Deze doet er ongeveer vijf uur over.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0