Ngwe Saung

Ngwe Saung

Aan de westkust van Myanmar vind je een aantal schitterende kustplaatsen, waar nog weinig toeristen op afkomen. Ngwe Saung is zelfs nog minder ontwikkeld dan Sittwe en Ngapali, de andere kustplaatsen in deze regio. Er wordt echter hard gewerkt aan het vergroten van het toerisme in Ngwe Saung, er staan onder andere veel hotels in de steigers en er zijn een paar toeristen shops. Er zullen echter nog veel jaren overheen gaan voordat het toerisme de kustplaats zal doen veranderen in een toeristentrekpleister. Er komen op de nationale feestdagen en in de andere vakantiedagen iets meer locals maar daar zal je weinig van merken. Dat is juist de charme van Ngwe Saung.

Bezienswaardigheden in Ngwe Saung

Als je toe bent aan rust, aan een strand en aan een klein dorpje dan zit je hier goed. De accommodaties liggen bij het uitgerekte strand waardoor je niet langer dan vijf minuten hoeft te lopen om een mooie plek te hebben gevonden. Een aanrader is het stuk strand tussen Lovers Island en een kleine pagode. Hier wordt nog niet gebouwd en is het dus lekker rustig.

Lovers Island is een klein eilandje waar je op de keien lekker de zee in kunt turen. Het is aan te raden om het pad op het eiland te volgen. Tegenover Lovers Island zit een erg schattig visrestaurant, dit is één van de plekken waar je de mooie zonsondergang kunt zien.


Ngwe Saung


Faciliteiten

Als je in de avond een hapje wilt eten dan heb je in het dorpje naast de Aziatische keukens ook een aantal semi westerse eetgelegenheden zitten. Je kunt er ook voor kiezen om de hele avond bij de Lotus bar te zijn. Je kunt hier goed eten en een leuke vuurshow bekijken.

In Ngwe Saung zijn enkele pinautomaten, maar die werken niet altijd. Er zijn tevens twee internetcafés. Omdat het een kleine plaats is, is er geen busstation. Je zult hoogstwaarschijnlijk bij je accommodatie opgehaald worden. In de beach bar / restaurant Ume kun je goede wifi vinden, goed eten en een avondshow zien.

De omgeving verkennen

Een veel mooier strand dan Ngwe Saung zal je niet vinden in de buurt, maar de omgeving biedt meer schitterende natuur. Huur een scooter om deze omgeving te verkennen.

Rij tevens naar het plaatsje Tazin. Hier ligt een klein vissersdorpje wat erg leuk is om te bezoeken. Onderweg hiernaartoe rij je af en toe in the middle of nowhere. Vergeet je camera niet mee te nemen. Er komen hier niet of nauwelijks nog toeristen, waardoor je veel vriendelijke locals ontmoet. Ook in Tazin is er een strand. Het is toegestaan in zowel Tazin als in Ngwe Saung om met de scooter over het strand te rijden, leuk om eens te ervaren hoe dat is zonder mensen op het strand.

Je zou nog naar de Kaba Aye Pagoda kunnen gaan maar als je al veel pagodes en tempels hebt gezien is het niet de moeite waard.


ngwe saung


Vervoer in Ngwe Saung

Voor ongeveer €4 huur je scooter, waarmee je op pad kunt gaan. Er rijden in de omgeving van Ngwe Saung weinig auto’s en scooters, dit maakt het extra fijn om van het schitterende uitzicht te genieten. Een fiets huren kan ook, dit is met name aan te raden als je in Ngwe Saung blijft. Als je niet zelf wilt rijden kun je ook een (motor)taxi nemen om je in en rondom de kustplaats te verplaatsen.

Overnachten in Ngwe Saung

Hostels met slaapzalen kom je in Ngwe Saung nog niet tegen. Wel zijn er een aantal leuke guest houses waar je goedkoop kunt overnachten. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Myanmar

Hoe kom ik er?

Het dichtstbijzijnde vliegveld is dat van Pathein. Je kunt onder andere vanaf Yangon een binnenlandse vlucht nemen naar dit kleine vliegveld. Vanaf Pathein is het dan nog ongeveer anderhalf uur met de bus naar Ngwe Saung. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Myanmar.

Het is ongeveer zeven uur met de bus vanuit Yangon, er is geen busstation in Ngwe Saung, de buschauffeur zal bij je accommodatie stoppen.

Een privé chauffeur kan je vanuit Ngapali naar Ngwe Saung brengen, reken op ongeveer tien uur reistijd.

Ons oordeel:
7.5/10

Ngwe Saung heeft een heerlijk strand, weinig andere toeristen, een mooie omgeving en leuke sfeer.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.